Bravo, fantje! Prva pomladna zmaga!

Nova Gorica, 17.03.2012

Vito Plut dvakratni strelec

Hit Gorica je v tretjem spomladanskem dvoboju dosegla prvo zmago. Novogoričani so z dvema zadetkoma Vita Pluta v Domžalah slavili z 2:1. Spomladi še niso izgubili. Že v sredo domača tekma z Nafto.

Na 47. medsebojni tekmi v Prvi ligi je bila to že 23. zmaga belo-modrih. Ti so začeli zelo podjetno. Že v 2. minuti je poskusil Andrej Komac, v četrti pa je Goran Galešić našel Vita Pluta, ki mu še ni uspelo zatresti domače mreže.

Domžale so se nekoliko prebudile po dvajsetih minutah igre. V 25. je Marko Drevenšek zadel okvir vrat. Le šest minut pozneje pa so do prednosti prišli Novogoričani. Akcijo je pričel Rok Buzeti, ki je lepo prodrl in podal pred vrata, kjer je Vito Plut neubranljivo zadel.

V zadnjih trenutkih prvega dela bi lahko prednost podvojil Sandi Arčon. Njegov lob-udarec pa je bil nenatančen.

Tudi v nadaljevanje so belo-modri krenili z vnemo. Sandi Arčon je imel novo priložnost. Do dvojnega vodstva je Hit Gorica prišla v 51. minuti. Vito Plut je tokrat zadel z bele točke, na katero je sodnik pokazal po prekršku nad Wellejem Ndiayejem. To je bil že letošnji 12. zadetek Pluta.

Kljub lepi prednosti so varovanci Mirana Srebrniča še naprej igrali podjetno. Z atraktivnim strelom se je proslavil Welle Ndiaye, sprožil je tudi Dejan Žigon. V 71. minuti so do lepih strelov prišli domači, novogoriška obramba pa je še naprej ostala nepremagana. Izkazal se je vratar Hita Gorice Darko Brljak.

Do zaključka tekme so belo-modri prežali na protinapade. Najlepšo priložnost je imel Goran Galešić.

Domžale so do znižanja rezultata prišle v zadnji minuti tekme. Uspešen je bil Saša Aleksander Živec. Tik pred tem so rumeni ostali brez izključenega Ivana Knezovića. Domžalčani so sicer storili 24 prekrškov, Novogoričani le 16. Statistika rumenih kartonov: 5:1.

Hit Gorica igra vse bolje. Kot kaže so se fantje že dodobra uigrali, tako da kljub poškodbam uspešno kljubujejo nasprotnikom. Prva priložnost za potrditev vse boljših predstav prihaja že v sredo. V Športni park ob 15. uri prihaja lendavska Nafta.

Domžale : Hit Gorica 1:2 (0:1)

Strelca: Živec 91.; Plut 32., 51./11-m
Rdeč karton: Knezović 89./Domžale

Domžale: Vidmar, Skubic, Knezović, Elsner, Ihbeisheh (54./Brezovački), Teinović (62./Krcić), Hanžič, Drevenšek (46./Živec), Zatkovič, Pekič, Radovanović.

Hit Gorica: Brljak, Buzeti, Gregorič, Zarifović, A. Jogan, Kovačević, Ndiaye, Komac (84./K. Jogan), Arčon (65./Žigon), Galešić, Plut (80./Martinović).

Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)