Hit Gorica do domače točke

Nova Gorica, 31.03.2012

Gol za belo-modre je dosegel Goran Galešić

Tretjo domačo tekmo to pomlad so belo-modri končali z remijem 1:1 proti Triglavu. V sredo veliki derbi Hit Gorica : Maribor. V Športnem parku se prične ob 18. uri.

V prvi postavi je po tekmi premora znova zaigral Andrej Komac. Ofenzivno linijo so sestavljali Goran Galešić, Sandi Arčon in Vito Plut.

Dvoboj se je za domače začel šokantno. Po podaji branilca Arisa Zarifovića lastnemu vratarju Darku Brljaku je slednji nespretno posredoval. Do žoge je prišel igralec Triglava Dejan Burgar in že v 2. minuti zadel za 0:1.

Hit Gorica je poizkušala s takojšnjim odgovorom. Sprožil je Senegalec Welle Ndiaye. Kljub temu strelu, je bilo v igri moč čutiti precej negotovosti kot posledica vodilnega gola gostov. Toda belo-modri so počasi prevzeli pobudo.

Po četrt ure igre smo zabeležili strel Sandija Arčona, v 19. minuti pa je prišlo do izenačenja. V gostujočem kazenskem prostoru je Kranjčan Alen Krcić podrl Vita Pluta, sodnik pa je dosodil strel z bele točke. Za svoj prvi pomladni gol, skupno 9. v tej sezoni in že 22. prvenstveni v dresu Hita Gorice, je bil uspešen Goran Galešić.

Sledilo je kar precej prekrškov in s tem prekinitev igre. Na sredini prvega dela je s strelom znova poizkušal Galešić. Kranjčani so do svojih dveh priložnosti prišli v zadnjem delu polčasa. Najprej je z glavo streljal Edvin Zolić. Soigralec Dejan Burgar je sprožil po kotu, s prostega udarca pa še Bernard Stjepanović. Obakrat se je stresel okvir domačega gola.

Zaključek je pripadel belo-modrim. Po lepi akciji ni bil dovolj natančen Sandi Arčon, tik pred zadnjim žvižgom pa je Goran Galešić imel še tretji strel na tekmi.

Novogoričani so po uvodnem šoku le zagospodarili na igrišču in prišli do izenačenja. Z izjemo nekaj minut so bili boljši tekmec. Znova pa so igrali precej manj grobo od nasprotnika. Statistika prekrškov v prvih 45. minutah: 6:13 za Triglav.

V uvodnem delu drugega polčasa so gostje nadaljevali s precej ostro igro. Zaustavljali so domače akcije. Tako je v 49. minuti drugi rumeni karton in s tem rdečega prejel Kranjčan Bernard Stjepanović.

V 59. minuti je mimo vrat streljal Aris Zarifović, kmalu zatem pa so belo-modri še drugič zadeli. Toda Nebojša Kovačević je bil v prepovedanem položaju.

Sandi Arčon je v 64. minuti prepustil mesto Willamu Franklinu Vicenteju, še v isti minuti pa je znova poizkušal Goran Galešić. Kljub pobudi domači niso uspeli najti poti do prednosti.

Rezultat se ni spremenil niti po strelih Franklina Vicenteja v 77. minuti, Gorana Galešića šest minut pozneje ter v končnici tekme še Nebojše Kovačevića ter Andreja Komca.

Namesto Senegalca Welleja Ndiayeja je domačo igro okrepil Dejan Žigon, napadalca Vita Pluta pa je nadomestil Kris Jogan. Belo-modri so imeli v enem napadu kar tri udarce s kota, skupno 14, ki pa so ostali neizkoriščeni.

Do zaključka tekme domači kljub pritisku niso zadeli za zmago. To je drugi remi Hita Gorice na domačem igrišču v tem delu sezone. Ob tem dosegli eno zmago.  

Še statistika tekme: Streli 12:6, Prekrški 7:21, rumeni kartoni 1:5, koti 14:4. Kot rečeno, v sredo Športni park gosti derbi kroga Hit Gorica : Maribor. Prične se ob 18.00.

HIT GORICA - TRIGLAV 1:1 (1:1)
Strelca: Galešić 20./11-m; Burgar 3.

Hit Gorica: Brljak, Komac, Zarifović, Kovačević, Galešić, Buzeti, Plut (od 90. K. Jogan), Arčon (od 64. F. Vicente), Ndiaye (od 79. Žigon), A. Jogan, Gregorič.

Triglav: Pelko, Zolić, Pokorn, Stjepanović, Ovčina, Burgar, Krcić, Dolžan, Diallo, Jelar, Jožef.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)