Hit Gorica v soboto na prekmurskih ravnicah

Nova Gorica, 06.04.2012

Prenos na TV Slovenija 2

Igralci Hita Gorice v tokratnem 29. krogu Prve lige 2011/12 gostujejo v Prekmurju. V soboto ob 16. uri s prenosom na TV Slovenija 2, se bodo na mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti še četrtič v letošnji sezoni pomerili z Muro 05.

Prekmurci so letos za Novogoričane precej neugodna ekipa. Jeseni so v Novi Gorici sprva remizirali z 1:1, zatem pa celo zmagali z 2:1. Dobili so tudi domačo tekmo z 1:0, pa čeprav so imeli tedaj belo-modri kopico lepih priložnosti za zadetek.

Novogoričani imajo tako velik motiv, da neugodno serijo brez zmage prekinejo prav v soboto. Zdravstveni karton se izboljšuje. Kot je znano, so dalj časa na stranskem tiru Nejc Mevlja, Danjel Rakušček in vratar Vasja Simčič.

Proti Mariboru se je po dolgem času vrnil Miha Mevlja, trenira tudi Dalibor Stojanović. Konkurenca za igralna mesta v prvi postavi se je tako povečala. Kaznovanih k sreči ni.

Tekma v Prekmurju bo pravi pokazatelj iz kakšnega testa so varovanci Mirana Srebrniča. Poraz v Velenju in domači remi s Triglavom sta nekoliko zamajala zaupanje, ki pa ga je povrnila dobra igra na derbiju z Mariborom.

Ob takšni predstavi tudi rezultat na ravnicah vzhodne Slovenije ne bi smel izostati! Srečno, plavi!