Prvič letos prek Mure, odločil W. F. Vicente

Nova Gorica, 07.04.2012

Hit Gorica v boju za drugo mesto

Hit Gorica je po treh zaporednih tekmah brez zmage znova vknjižila tri točke. V Murski Soboti je z zadetkom F. Vicenteja zmagala z 1:0.

Belo-modri so odigrali zelo dober prvi polčas, a so imeli velike težave z učinkovitostjo. Prvič po poškodbi se je v zvezno vrsto vrnil Miha Mevlja. Napadalna trojka je bila klasična Galešić – Plut – Vicente.

Po domačem strelu Fajića je v 7. minuti prvi za Novogoričane poskušal Andrej Komac. Le nekaj trenutkov zatem prva stoodstotna priložnosti za belo-modre. Rok Buzeti je izvrstno prodrl, se znašel na desetih metrih pred domačimi vrati, a streljal previsoko.

Hit Gorica je v prvem polčasu povsem prevladovala. Do vodstva je prišla v 20. minuti. Rok Buzeti je z desne strani poslal predložek na drugo vratnico, kjer je William Franklin Vicente z glavo zadel za 1:0.  To je bil tretji gol Brazilca v tekočem prvenstvu.

Zatem smo zabeležili strel Rajka Repa, ki ga je Goriški vratar Darko Brljak ubranil. Odgovoril mu je Goran Galešić, nakar se je v 27. minuti neverjetna priložnosti ponudila Welleju Ndiayeju, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem. Na levi strani je imel povsem prostega Vita Pluta, toda Senegalec se je odločil za zaključek akcije. Strel mu je vratar ubranil.

V naslednji minuti še ena izjemna priložnosti. Vito Plut je prišel do strela, domači vratar pa je bil znova uspešnejši od Novogoričanov. Po tej akciji se je dvoboj nekoliko umiril. Do konca polčasa beležimo še poskusa Buzetija in Komca.

Belo-modri so prvi del odigrali zares odločno. Lahko bi vodili s precej višjo prednostjo. Razmerje v strelih je bilo kar 10:3 za Hit Gorico.

V nadaljevanju nekoliko drugačna slika. Predvsem v uvodu so nekaj lepih priložnosti za izenačenje imeli domači. Vselej se je izkazal vratar Darko Brljak.

Novogoričani so se osredotočili na zadrževanje žoge in čvrsto igro na sredini igrišča. Do priložnosti so prihajali redkeje kot v prvem delu.

V 80. minuti se je po grobi napaki domačega branilca znova v imenitni situaciji znašel Vito Plut, njegov strel pa je končal v naročju domačega vratarja. Proti koncu se je s prodorom in strelom proslavil tudi Dejan Žigon, žoga pa je bila ponovno plen zadnjega igralca Mure.

Novogoričani so s povezano, čvrsto in agresivno igro tako prvič letos premagali Muro in se obdržali v boju za končno drugo mesto.

V soboto se nam v Športnem parku obeta derbi Hit Gorica : Olimpija Ljubljana.

MURA 05 - HIT GORICA 0:1 (0:1)
Strelec: F. Vicente 20.

Mura 05: Draković, Rep, Lotrič, Kramar, Travner, Fajić, Janža, Jelić, Dodlek, Maruško, Kous.

Hit Gorica: Brljak, Komac, Zarifović, Vicente (od 72. Kovačević), Galešić (od 70. Žigon), Buzeti, Plut (od 88. K. Jogan), M. Mevlja, Ndiaye, A. Jogan, Gregorič.

Rumeni kartoni: Fajić, Kous; Žigon (71.)

Sodnik: Damir Skomina (Koper)