V soboto ob 20. uri v Športnem parku nov derbi

Nova Gorica, 12.04.2012

Razpoloženje pred derbijem je dobro.

Bliža se nov derbi v Športnem parku. V soboto ob 20. uri se bosta tam pomerili Hit Gorica in ljubljanska Olimpija. To bo neposredni obračun za drugo mesto na lestvici.

V boljšem položaju so trenutno Ljubljančani, ki imajo pred belo-modrimi tri točke prednosti. V letošnji sezoni sta tekmeca že odigrala tri medsebojne dvoboje.

Poleti so bili v Stožicah z 2:1 boljši domači. Z enakim izidom so v Novi Gorici slavili belo-modri, katerim je pripadel tudi decembrski obračun v Ljubljani. Tudi tedaj je bil rezultat 2:1.

V taboru Hita Gorice je skozi ves teden dobro razpoloženje. Zmaga v Prekmurju moštvu daje novega zaleta. Nekoliko težav z obolelostjo imajo Miha Mevlja, Aris Zarfović in Matija Širok. Kljub temu je pričakovati, da bodo vsi trije do tekme nared.

Zaradi vse bolj širokega nabora igralcev ima trener Miran Srebrnič sladke skrbi. V zvezni vrsti je tekmovalnost na vrhuncu, kar je za razvoj igre pozitivno. Kot je znano, so zaradi poškodb že dalj časa odsotni Nejc Mevlja, Danjel Rakušček in Vasja Simčič. Treningom ekipe se je že pred časom pridružil Dalibor Stojanović.

Zaradi kazni bo tokrat odsoten Dejan Žigon. Hit Gorica bo v četrtek in petek pred sobotno tekmo opravila še dva treninga.