Novogoričani se iz Celja vračajo s točko

Nova Gorica, 22.04.2012

Mreži se nista zatresli

Belo-modri so tokrat gostovali v Celju. Domov se vračajo s točko.
 
Brez treh poškodovanih in treh kaznovanih igralcev je Hit Gorica pričela spodbudno. V 9. minuti je po predložku Gorana Galešića iz kota z glavo streljal Amedej Vetrih, a ni bil dovolj natančen.

Celjani so prvič zapretili prek Romana Bezjaka v 13. minuti. Po nekakšnem zatišju sta sredi polčasa s streloma nase opozorila Andrej Komac in branilec Uroš Celcer. Tudi po teh akcijah Hit Gorica ni prišla do zadetka.

V 30. minuti najlepša priložnost domačih v prvem delu. Sebastjan Gobec je sprožil od daleč, po obrambi novogoriškega vratarja Darka Brljaka pa je do strela prišel še Bezjak, a ni zadel. Celjani so bili bolj konkretni tudi ob zaključku prvega polčasa, toda rezultat se ni spremenil.

Še pred tem pa bi Novogoričane v vodstvo lahko popeljal William Franklin Vicente. Dobro je streljal, izkazal pa se je domači vratar Mujčinović.

V nadaljevanju podobna predstava. V hladnem vremenu in ob dežju moštvi nista uspeli zadeti. Za belo-modre je najprej poizkušal Goran Galešić, nakar se je v priložnosti znašel Sandi Arčon. Ta je padel v domačem kazenskem prostoru, a zaradi domnevnega simuliranja prejel rumeni karton. Dogodek za analizo.

Za Celjane sta streljala Gobec in Bezjak, pri gostih pa se je drugič na tekmi za udarec odločil Andrej Komac. Sledil mu je še soigralec Nebojša Kovačević.

Alen Romih je v 87. minuti prejel drugi rumeni karton in odšel z igrišča, zadnji strel na tekmi pa je sprožil Andrej Komac.

Pri belo-modrih so v drugem delu igre priložnost dobili Sandi Arčon, Nebojša Kovačević in Dino Martinovič. Statistika tekme: streli 8:9, prekrški 11:5, koti 6:4.

Hit Gorica naslednjo nedeljo igra primorski derbi. V Novi Gorici ob 18. uri gostujejo Koprčani.

CELJE - HIT GORICA 0:0


Celje: Mujčinović, Krajcer, Romih, Bezjak, Bakarić, Škafar, Gaber, Gobec, Centrih, Močić, Vidmajer.

Hit Gorica: Brljak, Komac, Vetrih, Vicente (od 61. Arčon), Galešić (od 78. Martinović), Buzeti, M. Mevlja, Ndiaye (od 59. N. Kovačević), K. Jogan, Celcer, Gregorič.