Vasja Simčič: ''Z mojimi organi lahko komu rešim življenje. Le kaj bi še hotel več?''

Nova Gorica, 26.04.2012

ND Gorica se pridružuje humanitarnemu projektu

ND Gorica se tako kot vsi člani Prve lige pridružuje akciji darovanju organov.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) bo v sodelovanju s Slovenskim društvom Transplant, ki združuje transplantirane bolnike in njihove bližnje, pripravil dve prireditvi v okviru skupnega projekta »Nasmehni se življenju«. Meseca maja bodo nogometaši v 1. slovenski nogometni ligi v desetih mestih opozorili na problematiko transplantiranja organov v Sloveniji. Aktivnosti pa se bodo zaključile 14. maja 2012 na prireditvi Nogometna Gala SPINS XI v ljubljanskem hotelu Union.

Namen skupnega projekta z nazivom »Nasmehni se življenju« je uveljavitev pomena in vloge transplantacijske dejavnosti v Sloveniji in preko naših meja. Poudarki aktivnosti bodo na destigmatizaciji, ozaveščanju in uveljavitvi nevladnih organizacij.

V torek popoldan je v Stožicah v Ljubljani pristopno izjavo za darovanje organov podpisal tudi trenutno poškodovani vratar Hita Gorice Vasja Simčič. Ob tem je pomenljivo izjavil: ''Zakaj pa ne bi pomagal? Mrtvo telo tako ali tako nikomur ne koristi. Z mojimi organi pa lahko komu rešim življenje. Le kaj bi še hotel več?''

Akcija bo predstavljena na slovenskih nogometnih stadionih med 12. in 19. majem 2012. Hit Gorica bo akcijo obeležila na predzadnji tekmi sezone, ko 17. maja v Športnem parku gostuje Rudar iz Velenja.