V sobotnem popoldnevu gostovanje v Lendavi

Nova Gorica, 11.05.2012

V četrtek domač obračun z Rudarjem

Nafta, Rudar in Triglav. To so še preostali nasprotniki nogometašev Hita Gorice v letošnjem državnem prvenstvu. Belo-modri v soboto 12. maja ob 18. uri gostujejo v Prekmurju.

To bo že 32. medsebojna prvenstvena tekma tokratnih nasprotnikov. Več uspeha imajo Novogoričani, ki doslej slavili kar na 21 dvobojih. Osem jih je dobila Nafta, le dva pa sta se končala brez zmagovalca.

Hit Gorica je v Lendavi slavila osemkrat, nazadnje tudi v jesenskem delu letošnjega prvenstva, ko je zmagala z 3:2. V Prvi ligi 2011/12 so sicer vse tri medsebojne tekme pripadle Novogoričanom. Jeseni so poleg zmage v Prekmurju zabeležili tudi domač uspeh z 2:1, spomladi pa je Hit Gorica tekmo dobila s 3:1.

V moštvu ni posebnosti. Po prestani kazni se vrača branilec Miha Gregorič. Tako kot v prejšnjem krogu proti Domžalam, pa gre pričakovati, da se bo strokovno vodstvo odločilo za kakšno spremembo v začetni postavi. Kaznovanih igralcev tokrat ni.

Po tekmi v Lendavi Hit Gorico že v četrtek 17. maja v Športnem parku čaka zadnja domača preizkušnja. Ob 18. uri prihaja Rudar. Zadnja tekma prvenstva pa bo v nedeljo 20. maja ob 17. uri v Kranju.