Hit Gorica iz Lendave s točko

Go_Nafta_naslovnica_2.JPG

Nova Gorica, 12.05.2012

Četrti gol Arisa Zarifovića letos

Hit Gorica je na gostovanju v Lendavi prišla do točke. Tekma z Nafto se je zaključila z 1:1. Za Novogoričane je v drugem polčasu izenačil Aris Zarifović.

Belo-modri so začeli podjetno. Poskusi Arisa Zarifovića v 1., Sandija Arčona v 4. in Vita Pluta v 11. minuti niso obrodili sadov. Skozi ves prvi polčas so Novogoričani narekovali igro. Učinkovitost pa znova ni bila na želeni ravni.

Nafta je do prednosti prišla v 32. minuti. V prvi pravi akciji so domači podali pred gostujoča vrata, kjer je z glavo zadel Boštjan Zelko.

Sledila je prva menjava. Pri gostih je Franklina Vicenteja zamenjal Kris Jogan. Le nekaj trenutkov zatem je drugič poizkusil branilec Zarifović, a se rezultat do konca polčasa ni spremenil.

V drugem delu še večja premoč Hita Gorice. Streljali so Goran Galešić, Vito Plut in dvakrat Kris Jogan, domača obramba pa ni klonila. Nafta se je osredotočila na branjene minimalne prednosti.

Do izenačenja so belo-modri prišli v 69. minuti. Aris Zarifović je zadel po podaji s kota. To je že letošnji četrti gol tega branilca.

Do konca tekme je Hit Gorica sprožila še štiri udarce. Najprej je poskusil Galešić, zatem Kris Jogan, ob koncu pa tudi Dino Martinovič.

Kljub številnim priložnostim Novogoričanom ni uspelo zmagati. Še statistika tekme: streli 2:13, prekrški 29:13, koti 0:10.

NAFTA - HIT GORICA 1:1 (1:0)

Strelca: Zelko 33.; Zarifović 69.

Nafta: Prša, Atanasov, Jerebic, Zelko, Tomažič Šeruga, Da Silva, Kajtazi, Korošec, Vranešević, Osaj, Vori.

Hit Gorica: Brljak, Zarifović, Kovačević, Galešić, Plut, Arčon, Širok, Ndiaye, A. Jogan, Vicente, Gregorič.