Mladinci Hita Gorice gostovali pri AC Milanu

Nova Gorica, 28.05.2012

Kot nagrada za odlične igre v prvenstvu

Mladinci Hita Gorice so v soboto odigrali prijateljsko tekmo proti AC Milanu v njihovem trening centru Vismara v Milanu. Tekma se je končala z izidom 3:1 za AC Milan, vendar bi bil lahko razplet tekme tudi drugačen, saj je domačine rešila prečka in izjemni srbski vratar Petkovič, ki je v drugem polčasu spravljal v obup goriške upe.

Tekmo so bolje začeli mladinci iz Nove Gorice, narekovali ritem in imeli veliko priložnost preko Sandija Bremca pri izidu 0:0. Sledil je protinapad Milana, ki ga je Lucas Ramos Roggia, letnik 1991, lepo zaključil. Izkušena in kvalitetna ekipa AC Milana, ki se bo naslednji teden na zaključnem turnirju lige primavera pomerila za državni naslov, je izkoristila nekaj minut zmede v goriški obrambi in hitro povišala vodstvo na 2:0 preko Philippa Prosenika, avstrijskega reprezentanta letnika 1993.

Goričani so se nato ponovno zbrali, prevzeli pobudo in najprej preko Sandija Bremca zatresli okvir vrat, nato pa preko Roka Grudine znižali izid na 2:1 in s tem postavili izid polčasa.

Drugi polčas so mladi goriški upi nadaljevali sanjsko, vodili igro, nasprotnika pritisnili na njihovo polovico in konstantno ogrožali vrata zelo razpoloženega srbskega vratarja Petkoviča. Slednji se je še zlasti izkazal ob zaključku Alena Paviča, ki je po predložku Janija Curka iz desne strani dobro streljal v spodnji vratarjev kot, vendar je Petkovič žogo izbil v kot.

V zadnjih dvajsetih minutah je Milan prevzel pobudo, zlasti po menjavah na obeh straneh (oba trenerja po 6). AC Milan ima v kadru poleg številnih italijanskih reprezentantov še po enega reprezentanta iz Avstrije, Brazilije, Švice, Španije in po dva iz Gane ter Portugalske. Nekaj minut pred koncem so "rossoneri" povišali vodstvo na 3:1, ko so Goričani pozabili na pokrivanje igralca po predložku iz kota.

Velja omeniti, da je HIT Gorica v Milano odpotovala brez treh nosilcev igre, saj so Marko Rojc, Jan Dornik in Robi Jakovljevič odpotovali na kvalifikacije reprezentance U-19, ki se mudi v Angliji. Milan pa je generalko za četrtfinalno tekmo italijanskega prvaka lige primavera odigral v nekoliko starejši zasedbi, saj je imel v kadru dva letnika 1991, dva letnika 1992 in večino letnikov 1993. Hit Gorica pa je v začetni enajsterici imela kar osem vhodnih mladincev letnika 1994.

Postavi:

AC Milan: 1-Nardullo, 2-Baldan, 3-Speranza, 4-Ferreira, 5-Piccinocchi, 6-Guzzo, 7-Hottor, 8-Innocenti, 9-Prosenik,10-Ramos Roggia, 11-Speziale; v nadaljevanju so vstopili še: Petkovič, Comi, Dolcetti, Pinato.

HIT Gorica: 1-Mavrič, 2-Curk, 3-Frelih, 4-Kavčič Aljaž, 5-Kavčič Tine, 6-Kadrija T., 7-Grudina, 8-Džuzdanovič, 9-Bremec, 10-Kolenc, 11-Pavič; v nadaljevanju: Radikon, Urbančič, Devetak, Kavčič Bine, Neškovič, Jarc.

Izjava trenerja Hita Gorice U-18 Iztoka Kavčiča: "Prvenstveni premor smo dobro izkoristili in se odpravili v Milano, kjer smo proti primaveri Milana odigrali ne ravno vsakdanjo prijateljsko tekmo. Igralcem sem takšno tekmo obljubil v primeru dobre sezone in glede na to, da so fantje na 26-ih prvenstvenih tekmah kar 19-krat zmagali, sem moral to izpolniti. Veseli spoznanje, da smo proti ekipi, ki se v Italiji bori za naslov prvaka in ki je bila v povprečju več kot za leto dni starejša, odigrali povsem enakovredno, večino časa smo bili celo superiorni v posesti žoge. Večkrat smo tudi streljali na njihova vrata, vendar bili v zaključkih še premalo konkretni. Fantje so tudi na tem nivoju začutili, da je naša filozofija igre pravilna in da lahko igramo prav proti vsakemu nasprotniku. Nastop v Milanu nam bo dal še dodatno samozavest, da si v naslednjem kolu zagotovimo naslov državnih prvakov."

Fotografije:

milan_gorica_1.JPG

 

 

go_mi_akcija_10_-_vhod.jpg

 

 

 

 

go_mi_akcija_8_-_Sandi_in_Pava.jpg

 

 

 

 

go_mi_napis.jpg