Mladi Slovenci premagali Malto

Nova Gorica, 03.06.2012

Miha Mevlja je odigral vseh 90 minut

Mlada slovenska reprezentanca U-21, ki ji v vlogi selektorja uspešno poveljuje Tomaž Kavčič, nekdanji igralec in trener Gorice, je v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2013 v Izraelu z 2:1 premagala Malto.

Slovenci so na sedmi tekmi dosegli že peto zmago v kvalifikacijah in v rokah držijo prvo mesto. Na tekmi v Lendavi so povedli domači prek Dejana Lazareviča. Sledilo je izenačenje gostov, nakar je zmago Sloveniji z zadetkom v 94. minuti zagotovil Matej Podlogar. Celotno srečanje je na sredini igrišča odigral aktualni član ND Gorica Miha Mevlja.

Njegov brat Nejc zaradi dolgotrajne poškodbe ni v kadru, v ekipi pa je napadalec Kris Jogan, ki tokrat ni nastopil.

To je izjemno pomemben uspeh v boju za prvo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Slovenci v torek ob 17.30 na Ptuju gostijo Finsko, nato 15. avgusta gostujejo v Ukrajini, v septembru (6.9.) pa jih čaka zadnja tekma v skupini doma proti Švedski.

Slovenija : Malta 2:1 (1:0)
Strelci: '32 Lazarevič, '94 Podlogar; '77 Vella

Slovenija: Oblak, Trajkovski, Mitrović, Maruško, Jović, M. Mevlja, Kampl, Jelenič (od 80. Podlogar), Rep, Lazarević, Berić (od 69. Črnčič).

Malta: Sultana, Bajada (od 53. Grech), Z. Muscat, Bugeja, R. Muscat (od 83. Caruana), Scerri, Vella, Camillieri, Kristensen, Gauci, Scicluna (od 68. Pisani).