Za uvod solidna igra in poraz

Nova Gorica, 14.07.2012

Debitirali so trije mladinski državni prvaki

ND Gorica je uvodni nastop v Prvi ligi NZS 2012/13 končala s porazom proti državnim prvakom iz Maribora. Zelo pomlajeni Novogoričani so se večji del tekme uspešno upirali favoriziranim gostom.  Vito Plut je v prvem polčasu za izenačenje zgrešil strel z bele točke, v drugem delu pa je edini gol za belo-modre prispeval Dejan Žigon. Videli smo debi treh mladinskih državnih prvakov.

Prva prava priložnost se je v 7. minuti ponudila Vito Plutu, ki je streljal po podaji Sandija Arčona. Tudi gostje niso stali križem rok. V prvih dvajsetih minutah je domači vratar Vasja Simčič nekajkrat uspešno odbil žogo. Gosje so povedli v 23. minuti tekme. S prostega strela je zadel Dejan Mezga.

Kmalu zatem je dobro streljal Sandi Arčon, v 38. minuti pa je lep prodor uspel Dinu Martinoviču. Vratar Maribora Jasmin Handanović je podrl domačega igralca, z bele točke pa Vito Plut ni bil natančen. Tik pred odhodom na odmor je nevarno poskusil tudi Amedej Vetrih.

Štajerci so odločno krenili v drugi del. Najprej je zapretil Marcos Tavares, nakar je Dejan Mezga v 54. minuti s strelom v daljši kot povišal na 2:0. Tretji zadetek pa so si domači zabili sami. Po kotu Mariborčanov je zelo nespretno posredoval Vetrih in premagal lastnega vratarja.

Le nekaj trenutkov zatem pa so zmagovito kombinacijo izpeljali tudi Novogoričani. Po globinski podaji se je odlično znašel Dejan Žigon iz zadel za 1:3. Sledil je še poskus Sandija Arčona, rezultat pa se ni več spremenil.

Domače strokovno vodstvo je ob že znanih nogometaših v igro poslalo tudi tri mladinske državne prvake. Napadalec Sandi Bremec je pričel srečanje in igral do 55. minute. Zvezna igralca Taulant Kadrija ter Alen Pavič pa sta nastopila v drugem polčasu. Na klopi sta bila tudi Marko Rojc in Jan Dornik.

Kljub porazu je tekma pokazala dobro pripravljenost in igro mlade Goriške vrste.

 

GORICA – MARIBOR 1:3 (0:1)
Strelci: Žigon 66.; Mezga 23., 54., Vetrih 64./ag
Handanović v 38. minuti ubranil 11-m Plutu.

Gorica: Simčič; Širok, Gregorič, A. Jogan, Celcer; Vetrih, M. Mevlja (69./Kadrija), Martinovič (74./Pavič); Bremec (55./Žigon), Arčon, Plut.

Maribor: Handanović; Mejač, Rajčević, Potokar, Trajkovski; Mezga  (85./Črnic), Filipović (68./Dodlek), Lesjak, Cvijanović; Tavares, Velikonja (63./Ploj).