Dopadljiva predstava za remi s Celjani

Nova Gorica, 04.08.2012

Za Gorico je zadel Welle Ndiaye

Pomlajena ekipa Gorice še naprej navdušuje z zelo dobrimi in gledljivimi igrami. V prvem polčasu ni potekalo vse po planu domačih, v nadaljevanju pa so belo-modri le ujeli razigranost.

Dve mladi ekipi Gorice in Celja sta se v Športnem parku razšli z remijem. Gledalci so spremljali zelo dopadljivo predstavo, polno ritma in priložnosti.

Domači so zaigrali brez Vita Pluta, ki se je preselil v Belgijo h klubu Waasland-Beveren.

Gostje so prvi polčas odigrali boljše. Prvi strel je sicer sprožil Dino Martinović. Sledil je prosti udarec Marija Močiča, domači vratar Vasja Simčič pa se je izkazal. Tako je bilo tudi v 10. minuti, ko so Štajerci dvakrat ogrozili domača vrata.

Za belo-modre je odgovoril Amedej Vetrih z glavo, v 29. minuti pa so Celjani prek 18-letnega Gregorja Bajdeta prišli do prednosti.

Novogoričani so do konca polčasa ustvarili kar nekaj prometa, a zaslužili niso ničesar. Sprva sta v enem napadu v gostujoče igralce streljala Kris Jogan in Sandi Arčon, za izenačenje je poskusil tudi Dejan Žigon.

V drugem polčasu precej boljša predstava Gorice. Bolj taktičen boj se je razvnel šele po polovici igralnega časa.

Dejan Žigon je z glavo ogrel dlani vratarja Celjanov, nakar je v 69. minuti po desni strani prodrl Matija Širok in poslal uporaben predložek na oddaljeno vratnico, kjer je Senegalec Welle Ndiaye zadel za 1:1. To je bil prvi zadetek Afričana v Prvi ligi.

Do konca dvoboja so imeli Novogoričani še nekaj obetavnih priložnosti, Celjani pa so prav v zadnjih trenutkih dvakrat zatresli okvir domačega gola. Ostalo je pri delitvi točk.

 

Gorica : Celje 1:1 (0:1)

Športni park, sodniki: Bukovec (Lendava), Pavlič (Laze pri Tuhinju) in Švarc (Ivančna Gorica).

Strelca: 0:1 Bajde (30.), 1:1 Ndiaye (70.),

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (od 58. Bremec), Žigon (od 80. Pavič), Arčon, Martinović, M. Mevlja (od 59. Ndiaye), Gregorič, A. Jogan.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde (od 46. Lutfi), Moćić, Bezjak, Kolsi, Korošec, Močivnik (od 67. Medved), Gobec (od 82. Horvat), Žitko.

Rumeni kartoni: Širok, Bremec, A. Jogan; Bajde, Gobec.