Suverena zmaga na primorskem derbiju

Nova Gorica, 18.08.2012

Za Gorico sta zadela Uroš Celcer in Dejan Žigon

Novogoričani so pred domačim občinstvom odločno opravili s primorskim derbijem. Zmaga nad doslej neporaženo Luko Koper z 2:0 jih je ponovno izstrelila pod sam vrh prvenstvene razpredelnice.

Belo-modre je v vodstvo z zadetkom v 13. minuti z bele točke popeljal branilec Uroš Celcer. V gostujočem kazenskem prostoru je branilec Kopra igral z roko. Še pred tem je za Gorico okvir gostujočih vrat stresel Miha Gregorič.

Le minuto po vodilnem golu domačih so imeli kazenski udarec tudi Koprčani, a ga je vratar Vasja Simčič ubranil.

Končni rezultat je že v 32. minuti s svojim šestim letošnjim zadetkom postavil Dejan Žigon.

V drugem polčasu manj konkretnosti na igrišču. Bližje golu so bili domači nogometaši, ki so prek Sandija Arčona zatresli okvir vrat gostov z obale. Lepo priložnost je imel tudi Kris Jogan.

Novogoričani so kljub vročini znova zaigrali poletno, dopadljivo, si pripravili kar nekaj lepih priložnosti ter tudi dvakrat zadeli. Igra jim je stekla, tako da so uspeli popraviti spodrsljaj v Kidričevem. To je prvi poraz Kopra letos.

Za Gorico sta zaigrala tudi donedavna mladinca Marko Rojc in Alen Pavič.

Bravo plavi, vi ste mojstri pravi!

 

Gorica : Luka Koper 2:0 (2:0)

Športni park, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

Strelca: 1:0 Celcer (13., 11-m), 2:0 Žigon (32.).

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih (od 74. Rojc), Širok, K. Jogan, Žigon, Arčon (od 90. Pavič), M. Mevlja, Gregorič, Ndiaye, A. Jogan.

Luka Koper: Hasić, Žibert (od 46. Čadikovski), Guberac, Majcen, Mavrič Rožič, Hadžić, Đukić, Palčič, Čovilo (od 34. Popović), Pučko (od 61. Lotrič), Bubalo.

Rumeni kartoni: K. Jogan, A. Jogan, Arčon; Žibert, Majcen, Đukić, Popović.