Poraz v zadnjih sekundah tekme

Nova Gorica, 26.08.2012

Na Gorenjskem Novogoričani z igralcem manj praznih rok


ND Gorica je na gostovanju v Kranju izgubila v zadnjih sekundah. Rezultat je bil 2:1. Gol za Novogoričane je dosegel Amedej Vetrih, že v prvem polčasu je bil izključen Welle Ndiaye. 

Belo-modri so v Kranju izgubili drugič zapored. A tekma je imela čuden razplet. Na razmočenem igrišču so v prvih dvajsetih minutah poskusili Miha Mevlja, Uroš Celcer in Matija Širok. Streljal je tudi Welle Ndiaye. Toda po načelu kdor ne da, dobi, je v 26. minuti povedel Triglav. Po akciji po boku je s strelom z okrog osmih metrov zadel Enes Đurković.

Vodstvo domačih ni trajajo dolgo. Po podaji Dejana Žigona je rezultat poravnal Amedej Vetrih. Žoga je sicer zadela domačega nogometaša Mateja Poplatnika.

Kmalu zatem pa odločilen trenutek tekme. Goriški igralec Welle Ndiaye je storil prekršek, ki ga je sodnik ocenil z rdečim kartonom. Prekršek je zagotovo bil, morda pa le za karton rumene barve. Do odmora je pri Triglavu poskusil še Jalen Pokorn.

V nadaljevanju se je mlada vrsta ND Gorice dobro držala. Z igralcem manj se je uspešno enakovredno kosala s Kranjčani. Tako je Sandi Bremec imel priložnost že na začetku polčasa, pri Gorici pa je streljal tudi Miha Mevlja.

Triglav je pobudo prevzel ob zaključku tekme. Prav v zadnjih sekundah pa se jim je to obrestovalo. Po strelu je zadel Alen Šuljica. Žoga je na poti v mrežo zadela enega od Novogoričanov in presenetila Vasjo Simčiča.

Goriška vrsta se je znova predstavila pogumno in večji del tekme, kljub zgodnji izključitvi, izigrala enakovredno. Igrali so tudi donedavni mladinci: Sandi Bremec, Alen Pavič, Robi Jakovljevič, Taulant Kadrija in Jan Dornik. 

Triglav : Gorica 2:1 (1:1)
Strelci: Đurković 26., Šuljica 93.; Vetrih 30.