Obisk na Sveti Gori

Nova Gorica, 28.08.2012

Na povabilo patra Bogdana Knavsa so igralci in člani ND Gorica obiskali Sveto Goro

V preteklem tednu so se novogoriški nogometaši odzvali prijaznemu povabilu patra gvardijana Bogdana Knavsa in obiskali Sveto Goro.

Pater, ki igre belo-modre enajsterice redno spremlja tako v domačem Športnem parku kot na spletu, je na druženje povabil vse, ki so tesno povezani z novogoriškim klubom. Tako so se nogometašem pridružili tudi člani strokovnega štaba, izvršnega in nadzornega odbora, zaposleni in tisti, ki v klubu kakor koli delujejo ali priskočijo na pomoč.

To je bila vsekakor priložnost, da več deset članska druščina prijetno in zabavno združi s koristnim in poučnim, zato je pater gvardijan predstavitev zgodovine bazilike na Sveti Gori in dobro poznane romarske poti uvodoma prepustil patru Ambrožu, zatem pa je v duhovnem nagovoru novogoriško izbrano vrsto opozoril na dejstvo, da so kot nogometaši vzorniki marsikateremu mladostniku in da se zato morajo zavedati te odgovornosti.

"Ne gre le za odgovornost do drugih, temveč tudi do sebe, do svojega zdravja, ki vam omogoča, da ste to, kar ste. Hvaležni bodite za ta dar," so bile besede patra Bogdana, ki se ni pozabil dotakniti težkih časov, v katerih naj bodo spoštljiv odnos, odkrita komunikacija in ozračje medsebojnega sodelovanja ključni, in tega, da novogoriški nogomet potrebuje navijače, ki bodo spodbujali in ne kritizirali.

Spomnil je, da se v življenju vse vrača, zato naj bodo solidarnost, dobrota, poštenost, spoštovanje, medsebojna pomoč, tudi na igrišču, temelj za občutek sreče in izpolnjenosti.
 

NDG_sv._gora_1.jpg

 

 

 

Skupinska fotografija igralcev ND Gorica s patrom Bogdanom Knavsom.

 

NDG_Sv._Gora_2.jpg

 

 

 

V baziliki.

NDG_sv._gora_3.jpg

 

 

 

 

 

 

Predsednik ND Gorica Robert Vrtovec je v imenu kluba patru Bogdanu podaril dres ekipe.