Na domačem igrišču praznih rok

Nova Gorica, 01.09.2012

V izenačenem dvoboju so Domžale slavile z 2:1.

V Športnem parku so v tekmi 8. kroga Prve lige NZS 2012/13 Novogoričani gostili ekipo Domžal. Dvoboj se je zaključil z zmago gostov z 2:1 .  

V uvodnih minutah previdna igra mladih ekip, brez konkretnih akcij. Prvi so zapretili gostje, ki so ob drugem strelu na domača vrata prišli do prednosti. V 13. minuti je v kazenski prostor po desni strani prodrl Rudi Požeg Vancoš in s strelom v daljši kot premagal Vasjo Simčiča.   

Domači so ostali brez izrazitega odgovora. V 17. minuti je streljal Dejan Žigon, nakar so gostje dosegli še drugi zadetek. Po desni strani je prodrl Liridon Osmanaj, ki je podal pred vrata, kjer je z bližine zadel Jernej Papež.   

Gorica se je po zaostanku prebudila. Začele so se vrsti obetavne akcije. Do zadetka pa so belo-modri prišli v 35. minuti. Kris Jogan je zelo dobro izvedel prosti strel. Gostujoči vratar je žogo nekoliko preusmeril, a je ta vseeno končala za njegovim hrbtom.   

Sledilo je še nekaj akcij, pri katerih je prednjačil Dejan Žigon. Tik pred koncem polčasa je dobro po žogi udaril tudi Jan Dornik.   

V drugem delu precej boljša igra Gorice. V 50. minuti je čez vrata streljal Miha Mevlja.   

Sadov niso obrodili niti poskusi Žigona, Robija Jakovljevića in znova Mihe Mevlja. Toda domači so zaigrali precej bolj kolektivno in agresivno, nekaj obetavnih akcij so izpeljali tudi prek bočnih položajev.   

V 85. minuti je po prodoru v kazenskem prostoru padel Taulant Kadrija, toda sodnik je menil, da ni bilo prekrška.   

Kljub vsemu Goričani poti do gostujoče mreže skozi izjemno zgoščeno obrambno linijo Domžal niso našli.      

Po današnji tekmi sledi dvotedenski reprezentančni premor. Naslednji dvoboj Gorico čaka sredi tega meseca v Velenju.   

ND Gorica : NK Domžale 1:2 (1:2)

Strelci: 0:1 Požeg Vancoš 13., 0:2 Papež 23., 1:2 K. Jogan 35.   

Gorica: Simčič; Širok (od 83. Kadrija), Gregorič, A. Jogan, Celcer; Dornik (60. Jakovljevič), Vetrih, M. Mevlja, Pavič (od 46. Bremec); Žigon, K. Jogan. Trener Miran Srebrnič.