Goričani iz Velenja s točko

Nova Gorica, 15.09.2012

Zadela sta Amedej Vetrih in Dejan Žigon

Gorica je z goloma Amedeja Vetriha in Dejana Žigona v Velenju prišla do pomembne točke. Tekma z Rudarjem se je zaključila z 2:2.

Trener belo-modrih Miran Srebrnič je od prve minute mesto na zelenici ponudil tudi povratniku Nejcu Praprotniku. Dvoboj so boljše začeli domači. Že v 9. minuti je iz protinapada zadel Matej Podlogar. Vodilni gol Rudarja je prebudil belo-modre, ki so imeli odtlej več žogo v svojih nogah.
 
Do izenačenja je prišlo v 21. minuti. Po podaji Uroša Celcerja je bil z glavo uspešen Amedej Vetrih. Tudi po izenačujočem gol smo spremljali zelo izenačeno in aktivno srečanje. Rudar je bil nevaren predvsem iz hitrih nasprotnih akcij. Gorica je do polčasa zabeležila poizkus Mihe Mevlja.

V uvodnih minutah drugega dela je nekajkrat uspešno posredoval vrata Vasja Simčič. Sprva je ukrotil prosti strel Aleša Jeseničnika, zatem še dva udarca Podlogarja.
 
Za Novogoričane je dvakrat dobro meril Dejan Žigon, vajo je ponovil tudi Amedej Vetrih. Jeseničnik je iz drugega prostega strela stresel okvir Goriškega gola, a se je rezultat naslednjič spremenil v dobrobit gostov.

V 78. minuti se je za strel z roba kazenskega prostora odločil Dejan Žigon iz zadel z 2:1. To je že sedmi gol Žigona letos. Toda vodstvo belo-modrih ni trajalo dolgo, saj je bil na nasprotni strani z bližine uspešen Elvis Bratanovič.

Zaključek tekme je bil izjemno dinamičen, priložnosti so se vrstile. Žigon je kar trikrat iskal svoj drugi zadetek, poskusil je še Celcer. Tudi Velenjčani so želeli proti do uspeha, a je na koncu ostalo pri delitvi točk.

Gorica naslednjo tekmo igra sredi tedna v Tolminu. Zmagovalec bo nagrajen s četrtfinalnim dvobojem za Pokal Slovenije.

RUDAR - GORICA 2:2 (1:1)

Strelci: Podlogar 9., Bratanović 81.; Vetrih 22., Žigon 80.

Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Firer (od 61. Bizjak), Črnčič, Rotman (od 71. Rošer), Berko, Podlogar, Bratanović, Dedić (od 58. Jahić), Radujko.

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan, Žigon, Praprotnik (od 78. Kadrija), M. Mevlja, Gregorič, Dornik (od 62. Bremec), A. Jogan.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)