Naj se ponovi lanski 5. marec

Nova Gorica, 21.09.2012

ND Gorica v nedeljskem večeru v Ljudskem vrtu

Svojo deseto tekmo v letošnji Prvi ligi bodo nogometaši Gorice odigrali v Mariboru. Tam jih v nedeljo ob 19. uri čaka obračun z državnimi prvaki in vodilnim moštvom prvenstva.

Novogoričani so po pokalnem uspehu v Tolminu osredotočeni še na dvoje gostovanj. Prvi dve so opravili uspešno, sedaj jih čaka še več dela. Po gostovanju na Štajerskem se sredi prihodnjega tedna odpravljala tudi v Mursko Soboto.

V Ljudskem vrtu se v ekipo tudi na prvenstvenih tekmah vrača Senegalec Welle Ndiaye. Zaradi lkazni bo tokrat manjkal branilec Alen Jogan. Ostali so zdravi, konkurenco v moštvu je dopolnil še Kamerunec Jean Mbida, ki je v Tolminu prvič zaigral za Novogoričane. 

Prvo tekmo v letošnji sezoni med nedeljskima nasprotnikoma so dobili Mariborčani s 3:1. Ti so v četrtek kar s 3:0 v Evropski ligi premagali atenski Panathinaikos in so tako v zelo dobri formi. Toda varovanci Mirana Srebrniča bodo poskušali še na tretji zaporedni tekmi ostati neporaženi.

To bo že 71. prvenstvena medsebojna tekma med Primorci in Štajerci. Doslej so jih 36 dobili vijolični, 22 belo-modri, 12 pa se jih je končalo brez zmagovalca. Zadnjo zmago v Ljudskem vrtu je Gorica slavila 5. marca 2011. Bilo je 2:1.