Proti prvakom žal ni šlo

Nova Gorica, 23.09.2012

Kmalu dve novi preizkušnji

Obračun Maribora in Gorice so v Ljudskem vrtu s 4:0 (2:0) dobili domači igralci.

Dvoboj se je sicer pričel enakovredno. Po poskusu Aleksandra Rajčevića pri domačih je za belo-modre streljal Kris Jogan. Toda že v 10. minuti je Maribor povedel. Natančen je bil Alen Ploj. Štajerci so v naslednjem napadu podvojili vodstvo. Zadel je Robert Berič.

Belo-modri so potrebovali nekaj časa za vzpostavitev ravnotežja. Na sredini igre v prvem polčasu beležimo strel Welleja Ndiayeja. Tik pred odhodom v slačilnice je z razdalje sprožil Miha Mevlja, a je bil vratar Maribora Jasmin Handanovič na mestu. 

Trener Miran Srebrnič se je ob polčasu odločil za zamenjavo na sredini igrišča. Nejca Praprotnika je na sredini igrišča zamenjal Jean Mbida, ki je prvič zaigral na prvenstvenem obračunu.

Drugi polčas so boljše začeli nogometaši Gorice. Prav novi igralec Mbida je po podaji Dejana Žigona lepo streljal z glavo. Kasneje je poskusil še Žigon, a se rezultat ni spremenil. Maribor pa je v 59. minuti iz prve priložnosti v drugem polčasu zadel za 3:0. Uspešen je bil Berič, drugič na tekmi.

Štajerci so kmalu zatem prek Jovana Vidoviča dosegli še četrti gol, medtem ko so Novogoričani še nekajkrat poskusili, a jim gola ni uspelo doseči. Z obrambami se je nekajkrat izkazal tudi vratar Gorice Vasja Simčič.

Poraz proti prvakom in vodilnemu moštvu lige ni nič tragičnega. Že v kratkem Novogoričane čakata dve pomembni tekmi: v sredo gostovanje pri Muri, v nedeljo pa tekma z Olimpijo v Športnem parku.