Poraz z dvema igralcema manj

Nova Gorica, 26.09.2012

Za Gorico je mrežo zatresel Welle Ndiaye

Nogometaši Gorice so znova ostali praznih rok. Tokrat jih je v Fazaneriji premagala Mura s 3:1. Ob polčasu je bilo 1:0 za domače. Belo-modri so tekmo končali le z devetimi nogometaši. 

Srečanje se je za belo-modre pričelo obetavno. Poskusa Dejana Žigona in Krisa Jogana nista bila natančna, toda obetala sta drugačen konec. Prvi je za domače sprožil Leon Horvat, a je bil vratar Gorice Vasja Simčič na mestu.

V odprti igri z obeh strani so se akcije vrstile. Tako je v 20. minuti znova streljal Žigon, po napadu domačih pa je po podaji Mateja Eterovića zadel Nusmir Fajić. Kmalu je želel odgovoriti Nejc Praprotnik, vendar se Novogoričanu ni izšlo.

Pri Muri je bil najbolj aktiven Leon Horvat, v zadnjem delu prvega polčasa pa so belo-modri pokazali veliko željo po izenačenju. Najbližje temu sta bila Uroš Celcer ter Jean Mbida.

Pred nami je bil izjemno zanimiv drugi del, ki pa je Goričanom prinesel veliko škode.

Že v 47. minuti je z igrišča moral Kris Jogan, ki je prejel drugi rumeni karton. Kljub temu se varovanci Mirana Srebrniča niso predali. Pogumno so krenili v boj in v 55. minuti prek Welleja Ndiayeja prišli do izenačenja. To je bil drugi gol Senegalca letos, ki je zadel s strelom z okrog 18 metrov.

Izenačenje pa ni trajalo dolgo, saj je že v naslednjem napadu Denis Kramar domače znova popeljal v vodstvo. Da bi bila nesreča še hujša, je neposredni rdeči karton prejel Alen Jogan, domnevno zaradi ugovarjanja sodniku. S kar dvema igralcema manj je bil lov za drugo izenačenje praktično nemogoč.

Toda Novogoričani bi kaj kmalu zabili drugi gol. Žigon in Celcer sta izvedla nevarna poskusa, zelo aktiven je bil tudi Ndiaye. Eden ključnih trenutkov se je zgodil v 71. minuti, ko je imel Dejan Žigon imenitno priložnost, a se tokrat ni proslavil. Belo-modri so kljub dvema igralcem manj prikazali zelo dobro igro in bili povsem enakovreden tekmec.

V igri za izenačenje so bili vse do 81. minute, ko je z bližine Dragan Jelić zadel za 3:1.

Po seriji gostovanj se Gorica v nedeljo znova vrača na domač teren – v goste prihaja vse boljša Olimpija.

MURA 05 - GORICA 3:1 (1:0)

Strelci: Fajić 21., Kramar 56., Jelić 81.; Ndiaye 55.
Rdeča kartona: K. Jogan 47., A. Jogan 57.

Mura 05: Draković, Cipot, Majer, Bohar (81./Matusiwa), Horvat , Kramar (74./Maruško), Buzeti, Fajić, Janža , Aborah, Eterovič (62./Jelić).

Gorica: Simčič , Celcer, Širok, K. Jogan, Žigon (81./Bremec), Mbida, Praprotnik (70./Jakovljevič), M. Mevlja, Gregorič, Ndiaye, A. Jogan.