Na domači tekmi brez uspeha

Nova Gorica, 30.09.2012

Belo-modrim ni uspelo zadeti

Nogometaši Gorice so v domačem dvoboju, prvem po mesecu dni, klonili proti Olimpiji z 0:1. Zadetek je dosegel bivši član belo-modrih William Franklin Vicente, ki pa se ga iz spoštovanja do ND Gorica ni veselil. 

Brazilec je bil uspešen že v 11. minuti tekme, ko je izkoristil podajo Erika Salkića. Gostje so imeli v prvih dvajsetih minutah več od igre, nakar se je razmerje nekoliko popravili v korist domačih.

Vratar Vasja Simčič je dvakrat odlično posredoval, v polju pa je bil precej aktiven Kamerunec Jean Mbida, ki je streljal v 44. minuti. Še pred tem pa je z udarcem poskusil tudi Miha Mevlja. Kljub nekaterim akcijam, Novogoričanom do odmora ni uspelo zadeti.

Domače strokovno vodstvo se je v drugem delu kmalu odločilo za dve zamenjavi. Vstopila sta mlada Alen Pavić in Sandi Bremec. Želenega izenačujočega gola kljub temu ni bilo. Belo-modri so sicer prevzeli pobudo in nekajkrat ogrozili gostujoča vrata.

Tako je v uvodnih minutah poskusil najboljši strelec Prve lige Dejan Žigon, po polovici tekme pa je merilne naprave testiral še Welle Ndiaye, ki se v eni izmed lepih in obetavnih akcij tudi ni najboljše znašel. 

Goričani bodo nove točke tako iskali v soboto ob 16. uri v Celju. 

GORICA - OLIMPIJA 0:1 (0:1)

Strelec: Vicente 11.

Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, Kadrija, Celcer, M. Mevlja, Vetrih (82./Dornik), Žigon, Mbida (46./Pavič), Praprotnik (55./Bremec), Ndiaye.

Olimpija: Džafić, Jović (21./Sarasola), Salkić, Zarifović, Delamea, Božič, Lovrečič, Omladič, Zorc (60./Baskera), Nikezić, Vicente (84./Valenčič).