Gorica se domov vrača s točko

Nova Gorica, 06.10.2012

V Celju ni bilo zadetkov


Novogoričani so na gostovanju v Celju iztržili točko. Dvoboj se je zaključil brez zadetkov.

Po nekoliko podjetnejšem začetku domače enajsterice so igralci Gorice po 15. minutah igre tudi sami prvič ogrozili nasprotnikova vrata. Dvakrat je streljal Dejan Žigon, ki je zatem v 31. minuti zamudil lepo priložnost.

Amedej Vetrih je ogrel gostujočega vratarja, odbito žogo pa je Žigon poslal prek vrat. Prav Vetrih je imel do odhoda na odmor še en dober poskus, a se tudi tokrat rezultat ni spremenil. Novogoričani so bili v prvem delu malce boljši tekmec, imeli izrazitejše priložnosti, kljub temu pa je ostalo pri 0:0.

Tudi v drugi del so boljše krenili domači. Lepo priložnost je v 64. minuti imel Ivanovič, z obrambo pa se je izkazal vratar belo-modrih Vasja Simčič. Trener Miran Srebrnič je pred zadnjim delom tekme okrepil moštvo. Vstopila sta mlada Nejc Praprotnik in Alen Pavić.

Ekipi sta se do zaključnega žvižga bolj posvetili branjenju rezultata. Celjani so imeli še dve obetavni akciji, za Goričane pa je Welle Ndiaye zahteval strel z bele točke, a brezuspešno.
 
Novogoričani so tako pred premorom osvojili točko, kar je zagotovo spodbuda za nadaljnje delo mladega moštva.

CELJE - GORICA 0:0

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Bajde, Kolsi, Korošec, Gobec, Plesec (61./Medved), Žitko (71./Centrih), Tomažič Šeruga (46./Ivanović).

Gorica: Simčič, Kadrija (84./Jakovljevič), Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (70./Pavič), Žigon, Mbida, M. Mevlja (59./Praprotnik), Gregorič, Ndiaye.

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)