Polfinale v zadnji minuti splaval po vodi

Nova Gorica, 31.10.2012

Trener Srebrnič: ''Razočaranje je veliko. Izpada si nismo zaslužili.''

Domžale, Interblock, Rudar in tokrat še Aluminij. To so nasprotniki, ki so v zadnjih štirih sezonah ND Gorici preprečili pot v polfinale Pokala Slovenije. Četrtfinalni nastopi tako postajajo kot uročeni.

V Športnem parku smo spremljali dramo, v kateri so Novogoričani potegnili kratko. Uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije, ki bi bila prva po sezoni 2008/09, je tako splavala po vodi.

Novogoričani so povratno srečanje pričeli spodbudno, a jim zadetka kljub priložnostim ni uspelo doseči. V prvem delu je dvakrat poskusil Dejan Žigon, z glavo je dobro streljal Miha Mevlja. Ob polčasu je bilo 0:0.

Srečanje je bistveno ponudilo v zadnjih desetih minutah. V 80. minuti je bil pri Aluminiju izključen Kašnik, ki je podrl prodirajočega Krisa Jogana. S prostega udarca je Dejan Žigon zadel vratnico, nakar je gostom uspelo domala vse. Dosegli so dva gola. Sprva je bil v 83. minuti natančen Jeleč, v zadnji minuti srečanja pa je z velike razdalje zadel še Kurež.

Tako je Aluminij izničil prednost Gorice s prvega dvoboja in se prebil v polfinale Pokala Slovenije.

Kljub veliki grenkobi se bo po tokratnem porazu potrebno pobrati. V soboto ob 14. uri v Športnem parku sledi pomembna tekma v Prvi ligi proti kranjskemu Triglavu.

Trener Miran Srebrnič je bil kratek: ''Razočaranje je po izpadu veliko. Mislim, da smo bili na obeh tekmah boljši nasprotnik in si izpada nismo zaslužili. A tako pač je, to je nogomet.''

Povratna tekma četrtfinala Pokala Slovenije:
ND Gorica : NK Aluminij 0:2 (0:0)
Strelca: Jeleč (83.), Kurež (90.)