Za domači remi sta zadela Amedej Vetrih in Alen Jogan

Nova Gorica, 03.11.2012

Triglav odščipnil točko

ND Gorica je pred domačimi gledalci v tekmi 16. kroga remizirala s Triglavom z 2:2. Toda Novogoričani so poleg dveh golov tudi trikrat zadeli okvir gostujočih vrat. 

Belo-modri so tekmo začeli po napovedih: odločno. Dejan Žigon je s strelom s strani že v 5. minuti prvič na tekmi zatresel okvir vrat, nakar je Amedej Vetrih le tri minute zatem popeljal domače v vodstvo. Zadel je po strelu z glavo in predložku Uroša Celcerja.   

Tudi po vodilnem golu je bila igra Gorice dobra, tekoča. Žigon je po kombinaciji s Krisom Joganom streljal premehko, sprožil je tudi Welle Ndiaye.    

Taulant Kadrija se je izkazal s strelom z velike razdalje, v 33. minuti pa bi Vetrih lahko zadel še drugič, a je strel zaustavila prečka. Kranjčani so bili dotlej nenevarni, toda kljub temu v 38. minuti rezultat izenačili. Enes Đurković je iz prvega strela na goriška vrata zadel z roba kazenskega prostora.   

V prvem polčasu se je tudi tokrat ponovilo, da so bili belo-modri precej boljši nasprotnik, toda ob koncu je namesto podvojitev domačega vodstva sledilo izenačenje.    

Nadaljevanje je bilo nekoliko manj podjetno. Goričani niso bili tako konkretni, čeprav je po kombinaciji v 54. minuti znova zapretil Žigon. Zato pa so gostje po lepi akciji v 59. minuti prišli do prednosti. Drugi dnevni zadetek je dosegel Đurković. Belo-modri so odtlej krenili v lov za izenačenje.  

Po strelu Mihe Mevlja nekaj pred tem, je v 80. minuti po podaji Matije Široka Uroš Celcer še tretjič danes zatresel okvir kranjskih vrat. Poskusil je tudi Sandi Bremec. Vsaj delno odrešilni trenutek pa je prišel v 83. minuti. Iz bližine je za končnih 2:2 zadel Alen Jogan. V zadnjem napadu je svojo priložnost imel tudi rezervist Jan Dornik.   

Kot rečeno, se je ponovila stara zgodba, toda glede na potek tekme tudi točka ni neuspeh. V sredo ND Gorica gostuje v Domžalah.    

Naj dodamo, da je moral že v 28. minuti igro zaradi poškodbe zapustiti Kris Jogan, na njegovo mesto pa je prišel mladi Sandi Bremec.     

Gorica : Triglav 2:2 (1:1)

Športni park, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Vozlič (Rogaška Slatina) in Jovanovič (Celje).  

Strelci: 1:0 Vetrih (9.), 1:1 Đurković (38.), 1:2 Đurković (59.), 2:2 A. Jogan (83.).  

Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Vetrih (od 84. Dornik), Širok, K. Jogan (od 28. Bremec), Žigon, Mevlja, Gregorič, Ndiaye (od 53. Pavič), A. Jogan.  

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić (od 46. Dolžan), Roškar, Klemenčič, Jelar, Đurković, Ovčina (od 83. Brajič), M. Poplatnik (od 46. Bubanja), Pokorn, Stojnić.  

Rumeni kartoni: A. Jogan, Žigon, Dornik; Jelar, Đurković, Šturm