ND Gorica iz Ljubljane z dragoceno točko

Nova Gorica, 01.12.2012

Strelca za Gorico sta bila Kris Jogan in Matija Širok

ND Gorica je v zadnji tekmi jeseni osvojila dragoceno točko na gostovanju v Stožicah. Za belo-modre sta ob izidu 2:2 zadela Kris Jogan in Matija Širok.

V prvem delu so se Novogoričani zelo dobro postavili na igrišču. Do prednosti so prišli že v 4. minuti, ko je po predložku Uroša Celcerja in napaki domačega vratarja zadel Kris Jogan. Nato bi kaj lahko Gorica podvojila prednost. V domačem kazenskem prostoru je ljubljanski branilec očitno igral z roko, vendar je sodnik namesto na belo točko pokazal na udarec s kota. Zatem je poskusil še Amedej Vetrih, a brez uspeha. 

V drugi polovici prvega dela so imeli nogometaši Olimpije nekaj več pobude. Najlepši strel je tik pred koncem tekme uspel Niku Omladiču, zadetek pa je preprečil vratar Vasja Simčič.

V nadaljevanju sprva dva gola Ljubljančanov. V 50. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora in ob pomoči enega od Goričanov izenačil Filip Valenčič. Zatem je Simčič dobro ubranil strel Eneju Lovrečiču, le nekaj minut pozneje pa je goriško mrežo zatresel nekdanji član ND Gorice Aris Zarifović.

Toda belo-modri se niso predali. Še naprej so poskušali igrati čvrsto in aktivno, kar se jim je obrestovalo v 68. minuti. Matija Širok je zadel po samostojnem prodoru z roba kazenskega prostora.

Do konca srečanja je pri domačih znova streljal Omladič, Simčič je žogo ukrotil. Zadnjo priložnost za Gorico pa je imel v zaključku tekme Kris Jogan, ki se je s strani znašel sam pred vratarjem Olimpije, a ni uspel zadeti.

Zadnji nastop Gorice letos je bil zelo spodbuden. Sledi zimski premor, prvenstvo pa se bo nadaljevalo čez dolge tri mesece.

OLIMPIJA - GORICA 2:2 (0:1)
Strelci: Valenčič 50., Zarifović 56.; K. Jogan 4., Širok 68.

Olimpija: Džafić, Salkić, Zarifović, Božič, Baskera , Omladič, Lovrečič, Trifković, Valenčič, Šporar, Vicente (46./Zorc).

Gorica: Simčič, Celcer, A. Jogan, Gregorič, Širok, Mbida , Vetrih, Kadrija (62./M. Mevlja), Žigon, K. Jogan, Ndiaye (80./Pavić).

Sodnik: Emir Huselja (Velenje)