Odlični dosežki nogometne šole: mladinci drugi, kadeti četrti

Nova Gorica, 09.12.2012

Pregled jesenskega dela prvenstev mlajših selekcij


Pretekli teden so s tekmovanji v letu 2012 zaključile tudi selekcije nogometne šole Hit Gorica.

Mladinci so po 16. krogih prvenstva na odličnem drugem mestu. Imajo 40 točk, za vodilnim Mariborom pa zaostajajo le za točko. Tretji Koper ima 36 točk. Zabeležili so kar 13 zmag, en remi in le dva poraza. Razlika v zadetkih je 60:16.

Najboljša strelca moštva sta Amel Džuzdanovič ter Valdrin Kadrija. Oba sta zadela po enajstkrat. Jani Neškovič je zabil deset zadetkov, Blaž Vižintin pa je bil uspešen v sedmih poskusih.

 

Tudi pri kadetih je ekipa Hita Gorice v vrhu. Trenutno je na četrtem mestu s 33 točkami. Vodijo Domžale, ki jih imajo 39, drugi je Koper s 34 točkami. Tretji Maribor, četrta Hit Gorica in peti Interblock pa so jih zbrali 33. Ostale ekipe precej zaostajajo.

Kadeti so na 16. tekmah dosegli 11 zmag in petkrat izgubili. Razlika v zadetkih je 40:18. Najboljša strelca sta Jan Humar in Tilen Nagode z enajstimi goli. Matija Božič je dosegel enega manj.

 

V tekmovanju U-14 zahod pa Hit Gorica po jesenskem delu zaseda osmo mesto. Zbrala je 22 točk, vodi pa Triglav z 48. točkami.

Novogoričani so šestkrat zmagali, štirikrat igrali neodločeno in sedemkrat izgubili. Imajo razliko v zadetkih 38:36. Luka Štor je dosegel 15 golov, Ambrož Klančič pa enajst.