Na primorskem derbiju delitev točk

Nova Gorica, 16.03.2013

Za Gorico je zadel Amedej Vetrih

Na 62. primorskem derbiju smo v Športnem parku videli delitev točk. Povedli so Koprčani, izenačil pa je Amedej Vetrih v drugem polčasu.

Boljše so tekmo odprli gostje, saj so prek Ivice Guberca zapretili že po nekaj sekundah. Za Gorico je prvi streljal Uroš Celcer, a brez uspeha. Dogajanje se je nato precej umirilo. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma.

Gostje so povedli v 19. minuti. Po predložku je bil z glavo najvišji Ivan Brečevič, nekdanji igralec Gorice, ki je Koper popeljal v vodstvo. Nekaj trenutkov zatem znova poskus Guberca, ki mu je s strelom od daleč odgovoril domači Marija Širok.

V zadnjem delu prvega polčasa so belo-modri krenili bolj odločno. Sprva je poskusil Nejc Praprotnik, zatem znova Matija Širok, nato pa še Dejan Žigon. Do odhoda na odmor se je za strel ponovno odločil Uroš Celcer. Kljub nekaterim obetavnim napadom domačih, so ob polčasu vodili gostje.

Že na začetku drugega polčasa so Novogoričani nakazali, da jih zadetek še kako zanima. Po priložnostih Dejana Žigona, Saše Aleksandra Živca in Amedeja Vetriha, je prav ta igralec v 67. minuti rezultat izenačil. Zadel je po podaji Uroša Celcerja s kota.

Belo-modri so imeli pobudo tudi do konca srečanja, ko je nekajkrat poskusil Saša Živec, a mu prvoligaškega prvenca v dresu Gorice še ni uspelo doseči.

V zaključku tekme je zaigral tudi Tine Kavčič, donedavni član mladincev.

Gorica tako po treh pomladih tekmah ostaja neporažena – z eno zmago in dvema remijema. Naslednjo tekmo bo odigrala 27. marca v Kranju proti Triglavu.

 

Gorica : Luka Koper 1:1 (0:1)

Športni park, sodniki: Perić (Kranj), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

Strelca: 0:1 Brečević (20.), 1:1 Vetrih (68.).

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, Šturm, Žigon, Živec, Praprotnik (od 55. Pavič, od 90. Durič), Mevlja, Gregorič, Popović (od 89. Kavčič).

Luka Koper: Nenezić, Migliorini (od 90. Majcen), Guberac, Brečević, Galešić (od 90. Mendy), Bradaschia (od 63. Pučko), Perger, Mavrič Rožič, Hadžić, Đukić, Čovilo.

Rumeni kartoni: Vetrih, Žigon, Gregorič; Đukić, Bradaschia.