Nejc Praprotnik z razdalje zadel za točko

Nova Gorica, 21.04.2013

Mura : Gorica 1:1

Po seriji porazov so nogometaši ND Gorice v Murski Soboti prišli do točke. V 72. minuti je za belo-modre zadel Nejc Praprotnik.   

V prvem polčasu smo spremljali taktično igro brez izrazitih priložnosti. Več so jih imeli domači, ki pa niso uspeli zadeti. Nekajkrat je bil dobro postavljen novogoriški vratar Vasja Simčič.   

Za Gorico je tik pred odhodom na odmor poskusil Sandi Bremec, a brez uspeha.   

V nadaljevanju bolj odprta tekma in dva zadetka. Po strelu Murinega Rajka Repa je za belo-modre so poskusil Welle Ndiaye. Le nekaj minut pozneje vodstvo Mure. Po predložku in strelu z glavo je bil uspešen Alen Ploj. Tekla je 65. minuta.  

Toda odgovor belo-modrih je bil tokrat veliko boljši kot na prejšnjih tekmah. Že pet minut pozneje je z lepim strelom z okrog 20 metrov zadel Nejc Praprotnik. Le nekaj trenutkov zatem pa je lepo priložnost imel tudi Alen Jogan.   

V končnici tekme so varovanci Mirana Srebrniča prevzeli nadzor nad tekmo. Tako so zabeležili še nekaj priložnosti. Dvakrat je streljal Alen Pavič, po enkrat pa Saša Aleksander Živec in Alen Jogan.  

Naslednjo tekmo Gorica igra v soboto doma z Olimpijo. To bo prva domača tekma po štirih zaporednih gostovanjih.     

Mura 05 : Gorica 1:1 (0:0)

Stadion v Fazaneriji, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Praprotnik (Ljubljana) in Kovačič (Preserje).

Strelca: 1:0 Ploj (65.), 1:1 Praprotnik (72.).  

Mura 05: Draković, Majer, Rep, Vaš (od 74. Bohar), Travner, Šimić, Mörec (od 50. Barbič), Ploj, Kurbus, Sačer (od 74. Vinko), Maruško.  

Gorica: Simčič, Kadrija, Jogan, Celcer, Mevlja, Vetrih, Mbida, Žigon (od 58. Praprotnik), Živec, Ndiaye (od 72. Pavič), Bremec (od 60. Šturm).  

Rumeni kartoni: Ploj, Rep, Vaš, Majer; Celcer, Ndiaye, Kadrija.