Gorica do zmage v Celju!

Nova Gorica, 04.05.2013

Zadeli so Dejan Žigon, Welle Ndiaye in Amedej Vetrih

Končno! Gorica je prišla do nove prvenstvene zmage! V Celju je slavila s 3:2!

Belo-modri so se z uspehom učvrstili na sredini lestvice. To je prvi popoln izkupiček po sedmih nastopih. Domači so boljše začeli in imeli v uvodu dve lepi priložnosti. Iz tretje so v 14. minuti prek Davida Tomažiča Šeruge povedli z 1:0. Toda Goričani so odgovorili hitro. Dejan Žigon je dve minuti pozneje vpisal 1:1. To je bil dvanajsti gol Žigona.

Dvoboj se je zatem nekoliko umiril, tudi zaradi slabega vremena. V 25. minuti smo zabeležili strel Mihe Mevlje, nekaj napadov zatem je poskusil še Alen Jogan. Novogoričani so bili v tem delu boljši tekmec.  Do konca polčasa pa so Celjani v 44. minuti zadeli še enkrat. Z bele točke je bil natančen Sebastjan Gobec.

V nadaljevanje je Gorica krenila z dvema spremembama. Vstopila sta Uroš Celcer in Saša Aleksander Živec.

Moštvo Mirana Srebrniča je bilo veliko več pri žogi in si ustvarilo lepe priložnosti. Tako sta s streli poskusila Matija Širok in Miha Mevlja, v 69. minuti pa je Welle Ndiaye izenačil na 2:2. Podal mu je Miha Mevlja.

Le sedem minut zatem odločilni gol Gorice. Zadel je Amedej Vetrih, ki je izjemno meril. To je zelo pomemben gol Vetriha. Tako kot Senegalec Ndayje je tudi Vetrih dosegel svoj četrti letošnji zadetek.
Do konca dvoboja so belo-modri kontrolirali potek tekme in zasluženo slavili.

Gorica v soboto v Športnem parku gosti Aluminij. Do konca prvenstva je še pet tekem.

 

Celje - Gorica 2:3 (2:1)

Arena Petrol, sodniki: Skomina (Koper), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

Strelci: 1:0 Tomažič-Šeruga (14.), 1:1 Žigon (16.), 2:1 Gobec (45./11 m), 2:2 Ndiaye (69.), 2:3 Vetrih (75.).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Bajić (od 76. Žurej), Srdić (od 72. Medved), Gobec, Plesec (od 66. Bajde), Gaber, Tomažič-Šeruga, Vidmajer.

Gorica: Simčič, Vetrih, Širok, Šturm (od 88. Bremec), Žigon, Mbida (od 46. Celcer), Praprotnik (od 46. Živec), Mevlja, Gregorič, Ndiaye, Jogan.

Rumeni kartoni: Tomažič-Šeruga, Žurej; Mbida.