Gorica s točko iz Kopra, Dejan Žigon najboljši strelec prvenstva

Nova Gorica, 14.05.2013

Na Bonifiki je bilo 2:2

Primorski derbi na Bonifiki v Kopru se je zaključil brez zmagovalca in z zelo dobro igro belo-modrih.

Gorica je tekmo odlično začela. Dejan Žigon je sprožil že v 2. minuti, sledil mu je Uroš Celcer. Kmalu zatem pa so iz prve priložnosti zadeli domači. Z roba kazenskega prostora je bil uspešen Daniel Bradaschia.

Toda belo-modri so hitro ponudili odgovor. Dejan Žigon je v 17. minuti dosegel že svoj 14. zadetek letos in izenačil na 1:1. Odlično je soigralca z globinsko podajo našel Amedej Vetrih. Gorica je bila še naprej bolj podjetna. Celcer je streljal že drugič, prvič na tekmi pa je zatem poskusil Jani Šturm. Obakrat je žoga zletela mimo domačega gola.

Koper je do nove prednosti prišel v 34. minuti. Po prerivanju v kazenskem prostoru in izvajanju kota je sodnik pokazal na belo točko. Uspešno jo je izvedel Davor Bagarič. Toda belo-modih tudi to ni vrglo s tira.

Kmalu zatem je Dejan Žigon znova zatresel mrežo Kopra. Po strelu Uroša Celcerja je prvi prišel do odbite žoge. To je že 15. gol Žigona! S tem se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Nikolo Nikezičem iz Olimpije.

Tudi v nadaljevanje so bolje krenili belo-modri. Zelo razpoloženi Celcer je znova preizkusil merilne naprave, sledil je strel Jani Šturma. Tudi Dejan Žigon se je nekajkrat odločil za strel. Goričani so bili bolj konkretni in izvedli tudi osem strelov s kota.

V končnici tekme je dvakrat poskusil še Saša Aleksander Živec, kljub številnim strelom pa se koprska mreža še tretjič ni zatresla. Statistika: streli 18:11, koti 2:8.

Gorica tako nadaljuje s pozitivnimi rezultati in dobro igro. V soboto doma pričakuje ekipo Triglava.