Gorica bo v Prvi ligi igrala tudi prihodnjo sezono

Nova Gorica, 18.05.2013

Domača točka s Triglavom

Gorica si je s točko proti Triglavu tudi matematično zagotovila igranje v Prvi ligi tudi v prihodnji sezoni!

''Ta dosežek je zame kot naslov državnega prvaka!'' je takoj po tekmi komentiral domači trener Miran Srebrnič.

Belo-modri so sicer dvoboj pričeli podjetno, a brez pravih priložnosti. Nekaj udarcev iz kota in dobrih akcij ni bilo dovolj, da bi premagali zelo čvrsto in strnjeno gostujočo obrambo. V 17. minuti je za Triglav sprožil Alen Krcić. Na drugi strani mu je odgovoril Nejc Praprotnik. Tudi strel Saše Aleksandra Živca v 21. minuti je končal nad prečko.  

Zelo lepo priložnost je po pol ure igre zamudil Welle Ndiaye, ki je bil po kotu sam pred golom, a ga je žoga presenetila. Isti igralec iz Senegala je bil blizu zadetku tudi tik pred odmorom, še pred tem sta v enem napadu poskusila Jani Šturm in Uroš Celcer.

Tudi v nadaljevanju podobna igra na sredini igrišča, vendar brez izrazitih priložnosti. V 54. minuti je dobro s strani pred vrata prodrl Nejc Praprotnik, gostujoči vratar pa je strel ubranil. Novogoričani so ob menjavah še naprej imeli pobudo, ob koncu pa smo videli delitev točk.

Ta je zadovoljila ene in druge, saj sta dva kroga pred koncem obe ekipi že rešeni pred nazadovanjem.

Gorica : Triglav 0:0

Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Vidali (Gračišče).

Gorica: Simčič, Celcer, Širok, J. Šturm (od 61. Mbida, od 84. Frelih), Žigon, Živec, Praprotnik (od 61. Bremec), Mevlja, Gregorič, Ndiaye, Jogan.

Triglav: Curanović, Zolić, Klemenčič, Sever, Jelar, Krcić, M. Poplatnik (od 85. Ovčina), A. Poplatnik (od 65. Šujica), Pokorn, Stojnić, Bubanja.

Rumen karton: Mevlja.