Predsednik Robert Vrtovec in trener Luigi Apolloni enotna: cilj je vsestranski napredek kluba

Nova Gorica, 16.06.2013

V klubu je prišlo do nekaterih sprememb

ND Gorica je pričela s pripravami na novo sezono. Igralci in strokovno vodstvo se že nahajajo v sodobnem trening centru kluba Parma FC v kraju Collecchio pri Parmi. Nogometašem je na voljo šest odlično pripravljenih igrišč, spremljevalni objekti in hotelske storitve. V pokrajini Emilija-Romanja bodo ostali do 29. junija.

Na uvodnem srečanju v novi sezoni na predvečer odhoda v Parmo je igralce na kratko nagovoril predsednik ND Gorica Robert Vrtovec: ''S Parmo FC smo sklenili dogovor o sodelovanju za štiri leta. Interes je obojestranski. Del dogovora so tudi priprave v trening centru v Parmi. Okrepili smo strokovni štab. Cilji so visoki, povezani s prebojem v evropske pokale in bojem za najvišja mesta. Dokončna podoba ekipe bo, razumljivo, znana šele avgusta. Vsekakor je cilj našega delovanja napredek kluba, uveljavitev igralcev in povečanje konkurenčnosti celotnega slovenskega nogometa. Potrebujemo še nekaj tednov, da uredimo vse za nazaj. Gre zgolj za logistične težave. Verjamem, da lahko sodelovanje prinese veliko pozitivnega v celotno goriško regijo.''

Prve besede je na predstavitvi igralcem namenil novi trener moštva Luigi Apolloni. ''To je zame nova izkušnja, ki mi predstavlja velik izziv. Cilj je napredek vseh nas, tako na igrišču kot v vsakdanjem življenju. Seveda bo potreben čas za obojestransko spoznavanje. Zbližati je potrebno razlike v miselnosti in se ujeti na istem valu. Od danes imamo skupen cilj – napredek ND Gorica. Teh 14 dni bo za spoznavanje več kot dobrodošlih. K sreči imam oporo v trenerju Miranu Srebrniču, ki je doslej zelo dobro vodil ekipo. Pričakujem veliko trdega dela, disciplino in predanost klubu,'' je dejal 15-kratni reprezentant Italije.

SPREMEMBE V KLUBU

ND Gorica ima odslej štiričlanski izvršni odbor, ki ga sestavljajo predsednik Robert Vrtovec, podpredsednik Miha Uršič, pravnica Silvia Serena in finančnik Dario Fracassi.

Pomočnika glavnega trenerja Luigija Apollonija sta Miran Srebrnič in Bruno Redolfi. Borut Mavrič je trener vratarjev. Strokovnjak za atletsko pripravo je Massimiliano Narddechia, vlogo koordinatorja za kadre pa opravlja Michele Dal Cin. Za organizacijske zadeve bo v klubu skrbel tudi Dario Della Corte.

ND Gorica je sklenila prve profesionalne pogodbe z igralci Robijem Jakovljevičem, Boštjanom Frelihom, Amelom Džuzdanovičem, Jako Kolencem, Tinetom Kavčičem, Valdrinom Kadrijo in Alessiom Codromazom. Za belo-modre bo še naprej nastopal Saša Aleksander Živec.

Ekipi se je že doma priključil madžarski napadalec Sebestyen Ihrig-Farkas, 19-letni nogometaš Parme FC, ki bo v Novi Gorici igral na posoji. Pred tem je nastopal za kluba Budapest Honved FC in Ferencvarosi TC iz Budimpešte. V trening centru v Italiji se je ekipi v soboto pridružila še peterica nogometašev.

Za ND Gorico v naslednji sezoni ne bodo več nastopali Marko Rojc, Sandi Bremec, Jani Šturm, Nejc Praprotnik, Klemen Jerkič, Jean Mbida Bindzi Ebila in Nedim Durić.