ND Gorica na prvi tekmi dosegla šest zadetkov

Nova Gorica, 30.06.2013

V Športnem parku so belo-modri premagali Šenčur

ND Gorica je z zmago s 6:0 nad Garminom Šenčurjem odprla sezono 2013/14. V Športnem parku se je predstavilo kar 25 nogometašev, ki so pod budnim očesom celotnega strokovnega štaba pod vodstvom glavnega trenerja Luigija Apollonija prikazali zelo solidno predstavo.

Trening tekmo so sicer boljše pričeli gostje, ki so v 8. minuti po intervenciji vratarja Vasje Simčiča stresli okvir vrat. Domači so začeli agresivno, prvi zadetek pa dosegli v 19. minuti po strelu z glavo Jormana Aguilarja, ki je izkoristil podajo Uroša Celcerja. Mladi 18 letnik iz Paname je dve minuti pozneje povišal na 2:0. Izkoristil je lepo globinsko podajo.

Še pred zadetkom je za Gorico streljal Welle Ndiaye, po dvojni prednosti in priložnosti za Gorenjce, pa sta do odmora strela sprožila Uroš Celcer in Floriano Vanzo.

V nadaljevanju večja premoč belo-modrih. Ti so nastopili s povsem novo enajsterico in uspeli doseči štiri zadetke. Po dveh zapravljenih priložnostih je v 64. minuti prvič zadel Boštjan Frelih. Uspešen je bil z glavo po podaji Danieleja Bazoffie. Frelih je le minuto zatem povišal na 4:0.

V 70. minuti je Daniele Bazoffia zadel za 5:0, končni rezultat pa je s strelom z glavo v 78. minuti postavil Alen Pavič. Do konca tekme so bili Goričani še v nekaterih lepih akcijah. V 89. minuti je gostujoči vratar ubranil strel Amelu Džuzdanoviću z bele točke.

V tem tednu čaka igralce dvojni spored. V sredo ob 18. uri se bodo v Slovenskih Konjicah pomerili z ukrajinskim prvoligašem FC Karpaty Lviv, v soboto ob 18. uri pa se nam v Športnem parku obeta dvoboj Gorice in Istre iz Pulja.

ND Gorica : NK Garmin Šenčur 6:0 (2:0)

Strelci: Jorman Aguilar 19., 21., Frelih 65., 67., Bazoffia 70., Pavič 78.

ND Gorica: Simčič, Celcer, Jogan, T. Kavčič, Širok, Vetrih, Jorman Aguilar, Ndiaye, Coda, Vanzo, Ihrig-Farkas.

V drugem delu so nastopili: Štrukelj, T. Kadrija, A. Kavčič, Glenio Luis Maxvell de Lima, Pavić, Bazoffia, Frelih, J. Kolenc, Džuzdanović, V. Kadrija, Tragin, Carter, Jakovljević, Dornik in Curk.