ND Gorica prvenstvo pričela z zmago

Nova Gorica, 14.07.2013

Mož odločitve v Kranju je bil Massimo Coda

ND Gorica je Prvo ligo TS 2013/14 pričela z zmago. V Kranju je z 1:0 premagala Triglav, mož odločitve pa je bil napadalec Massimo Coda, ki je v 42. minuti zadel z glavo.

Goričani, ki so nastopili v zelo mladi postavi, so tekmo začeli boljše in si pripravili nekaj dobrih udarcev. V 16. minuti bi lahko za vodstvo poskrbel Welle Ndiaye, ki iz ugodnega položaja ni uspel zadeti. Na drugi strani so nekaj minut zatem poskusili domači, a se je dobro postavil vratar Gorice Alex Cordaz.

Do vodstva so belo-modri prišli v 42. minuti. Kot rečeno, je Massimo Coda zadel po podaji s kota. Prav ta igralec je bil v prvem delu zelo aktiven, saj je kar nekajkrat meril proti vratom Kranjčanov.

Gorica je imela v drugem polčasu še več izrazitih priložnosti. Saša Aleksander Živec je zadel vratnico, Amedej Vetrih pa prečko. Pri tem strelu sicer obstaja dvom, da je žoga prešla golovo črto.

Novogoričani so do konca tekme suvereno obdržali zmago v svojih rokah.

V 2. krogu jih čaka gostovanje pri Krki v Novem mestu.

 

NK Triglav : ND Gorica 0:1

Strelec: Coda 42.

Triglav: Žan Pelko, Tilen Klemenčič, Edvin Zolić, Bernard Stjepanovič, Matic Sever, Jalen Pokorn, Nejc Križaj (od 64. Tilen Mlakar), Dinnyuy Kongnyuy, Milan Đajić (od 54. Niko Snoj), Mustafa Nukič, Davor Bubanja. Trener: Dušan Kosić

Gorica: Alex Cordaz, Jani Curk, Matija Širok, Alessio Codromaz, Tine Kavčič, Saša Aleksander Živec (od 68. Boštjan Frelih), Robi Jakovljevič (od 71. Jaka Kolenc), Amedej Vetrih, Massimo Coda, Welle Ndiaye, Floriano Vanzo. Trener: Luigi Apolloni

Rumeni kartoni: Đajić, Snoj, Vetrih