Belo-modri se z Dolenjske vračajo s točko

Nova Gorica, 21.07.2013

Za Gorico je zadel Saša Aleksander Živec

Novogoriški nogometaši so v tekmi 2. kroga Prve lige na gostovanju remizirali s Krko v Novem mestu z 1:1. Gorica je z golom Saše Aleksandra Živca vodila vse do predzadnje minute.

Belo-modri so tekmo boljše odpri in zaigrali agresivno. Trener Luigi Apolloni je lahko računal tudi Uroša Celcerja, Alena Jogana in Fabia Lebrana, ki pridobili pravico nastopa.

Toda domači so kmalu vzpostavili ravnotežje in imeli nekaj lepih akcij. A ostalo je brez spremembe rezultata. Goričani so se prebudili v drugem delu prvenstva polčasa, najlepšo priložnost do odhoda na odmor je imel Massimo Coda. Ta je poskusil tako v 26. kot 38. minuti, bolj nevaren pa je bil drugi strel. 

Coda, ki je zadel na prvi tekmi v Kranju, je bil aktiven tudi v drugem polčasu. Po njegovem udarcu na domača vrata in odbijanju Krkašev je žoga končala v vratnici. Tekla je 63. minuta.

ND Gorica je povedla v 80. minuti dvoboja. Z velike razdalje je prosti strel odlično izvedel Saša Aleksander Živec in zadel za 1:0.

Toda domači so si prizadevali izenačiti in svojo namero tudi uresničili. V 89. minuti je zadel je Alen Krcić, podal pa mu je bivši član Gorice Luka Volarič. To je bila prva prvoligaška točka za Novomeščane po 19 letih in prva pod vodstvom trenerja Borivoja Lučića, ki je pred leti treniral tudi belo-modre.

Gorica po dveh tekmah še naprej ostaja neporažena. Sledi prva domača tekma – v soboto v Športni park prihajajo Domžale. Gremo, plavi!
 


Krka : ND Gorica 1:1 (0:0)

Novo mesto, Stadion Portoval, sodniki: Mertik (Odranci), Koren (Turnišče) in Kepe (Lendava).

Strelca: 0:1 Živec (80.), 1:1 Krcić (89.)

Krka: Matko Obradović, Miroslav Radulovič (od 72. Andrija Novosel), Miroslav Cvijanovič, Suvad Grabus, Alen Vučkič, Ognjen Lekić (od 83. Anže Košnik), Josip Marošević, Thierry Alain Mbognou, Adnan Bešič, Jaka Ihbeisheh (od 58. Luka Volarič), Amer Krcič. Trener: Borivoje Lučić

ND Gorica: Alex Cordaz, Alen Jogan, Matija Širok, Uroš Celcer, Amedej Vetrih, Saša Aleksander Živec (od 82. Sebastyen Ihrig-Farkas), Tine Kavčič, Floriano Vanzo, Daniele Bazzoffia (od 70. Robi Jakovljević), Welle Ndiaye, Massimo Coda. Trener: Luigi Apolloni