Belo-modri slavili v Zavrču. Druga zmaga letos je v žepu.

Nova Gorica, 02.08.2013

Zadela sta Welle Ndiaye in Massimo Coda

Goriški nogometaši so z zadetkoma Welleja Ndiayeja in Massima Code v gosteh premagali Zavrč in osvojili svojo sedmo točko v letošnjem prvenstvu.

Trener Luigi Apolloni je nekoliko premešal enajsterico. V obrambi je ob Široku, Kavčiču in Joganu zaigral lanskoletni mladinec Alessio Codromaz. Za belo-modre sta prvič zaigrala nova nogometaša, zvezna igralca Luca Berardocco (ta nosi številko dresa 55) in Gianvito Misuraca, ki mu na hrbtu piše 61.

Amedej Vetrih je manjkal zaradi poškodbe, iz istega razloga ni bilo drugega vratarja Vasje Simčiča. V moštvo se je vrnil Saša Aleksander Živec, od prve minute je zaigral tudi Robi Jakovljevič.  

Goričani so pričeli odločno in takoj prevzeli pobudo. V 5. minuti je zapretil Gianluca Lapadula, sledil je poskus Massima Code.

Do prednosti so belo-modri prišli v 26. minuti. Alen Jogan je poslal dolgo žogo pred domača vrata, kjer je najvišje skočil Welle Ndiaye in zadel za 1:0. To je bil drugi zaporedni gol Senegalca, ki je s strelom poskusil tudi nekaj minut zatem, a brez uspeha.

V 40. minuti je lepo sprožil Saša Aleksander Živec, prvi pravi domači strel pa smo videli tik pred odhodom na odmor, ki ga je s priložnostjo zaključil Goričan Lapadula. 

Novogoričani so do dvojnega vodstva prišli takoj po ponovnem prihodu na igrišče. Saša Aleksander Živec je lepo našel Massima Codo, ki je tako kot Ndiaye dosegel svoj drugi prvenstveni zadetek.

Gorica je po vodstvu še nekaj časa prevladovala na igrišču, v srednjem delu drugega polčasa pa so se prebudili tudi domači in ogrozili vrata Alexa Cordaza. Na drugi strani je z dvema poskusoma odgovoril Lapadula, ki še čaka na svoj prvenec v Prvi ligi.

V 78. minuti je debitiral Gianvito Misuraca, ki je nadomestil Robija Jakovljevića. Do konca dvoboja so sledili še streli Danieleja Bazoffie, Lapadule in Saše Živca, tik pred zadnjim žvižgom pa se je v lepi situaciji znašel še Sebastyen Ihrig-Farkas, ki ni bil natančen. Madžar je igral zadnjih nekaj minut. 

Še zanimivost: statistika strelov na vrata je 2:20!

NK Zavrč : ND Gorica 0:2 (0:1)

Športni park Zavrč, sodniki: Čeferin (Kranj), Arhar (Vrhnika), Kokolj (Škofljica).

Strelca: 0:1 Ndiaye (26.), 0:2 Coda (46.).

Zavrč: Fink, Čeh S., Sambolec, Roškar, Kurbus (od 52. Kokol), Šafarič, Brlečič (od 71. Matjašič), Golubar, Fuček (od 70. Buzeti), Kelenc, Benko.

Gorica: Cordaz, Širok, Codromaz, Berardocco, Jogan, Kavčič, Lapadula (od 90. Ihrig-Farkas), Ndiaye, Coda (od 69. Bazzoffia), Jakovljevič (od 78. Misuraca), Živec.

Rumeni kartoni: Kurbus, Kelenc; Živec.