Prva domača točka v letošnji sezoni

Nova Gorica, 10.08.2013

Dinamična tekma: dve izključitvi, dva zadetka

Peta tekma, drugi remi. ND Gorica je pred domačim občinstvom remizirala z Rudarjem z 1:1. Srečanje polno emocij se je razplamtelo že v prvi minuti, ko je bil zaradi domnevnega udarca izključen domači igralec Gianluca Lapadula.

Še pred tem se je stadion v Športnem parku s spoštljivo minuto molka poslovil od športnega poročevalca Denisa Turka.

Trener Luigi Apolloni je nekoliko spremenil postavo. V Prvi ligi sta debitirala Bruno Leonardo Vicente in Alessandro Favalli. Prvi je zaigral v zvezni liniji, drugi pa kot levi bočni branilec.

Po uvodnem šoku so se Novogoričani zbrali. Pobudo so prepustili gostom, ki si resne in nevarne priložnosti v prvem polčasu niso priigrali. Gorici je v 21. minuti uspelo izpeljati lep protinapad, ki je ostal brez zaključnega strela. Ta pa se je posrečil Saši Aleksandru Živcu v 28. minuti, ko je z razdalje z natančnim udarcem zadel za 1:0. To je bil drugi gol Živca letos.  

V nadaljevanju sprva priložnost za Rudar, ki je v 56. minuti ostal brez izključenega Knezovića. Ta je kot zadnji igralce podrl prodirajočega Saša Živca. V zadnji četrtini tekme smo znova spremljali napet dvoboj. Za Gorico sta streljala Vicente in Massimo Coda, na drugi strani pa je poskuse Velenjčanov dvakrat lepo odbil vratar Alex Cordaz.

Do izenačenja so gostje prišli v 85. minuti, ko je Elvis Bratanović do žoge prišel na desni strani, preigral domačega branilca in neubranljivo zadel zgornji bližnji kot novogoriških vrat.

Tako so belo-modri letos prejeli četrti zadetek in prav vse štiri so dobili v končnici tekme, od 85. do 94. minute.

Po prvi domači točki sledi gostovanje v Kopru.

ND Gorica : Rudar Velenje 1:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Vinčić (Maribor), Vukan (Apače) in Friš (Sladki vrh).

Strelca: 1:0 Živec (28.), 1:1 Bratanović (85.).

Gorica: Cordaz, Codromaz, Lapadula, Ndiaye (od 76. Misuraca), Coda, Živec (od 89. Vanzo), Kavčič, Jogan, Favalli, Vicente, Berardocco (od 59. Vetrih).

Rudar Velenje: Rozman, Jeseničnik, Firer (od 60. Rošer), Črnčič (od 91. Klinar), Rotman, Jahić, Kašnik, Bratanović, Radujko, Knezović, Eterović (od 85. Podlogar).

Rumeni kartoni: Ndiaye; Črnčič, Rozman.

Rdeča kartona: Lapadula (1.); Knezović (57.)