Štirje zadetki belo-modrih za prvo domačo zmago!

Nova Gorica, 24.08.2013

Olimpija je padla s 4:1

Goričani so z dobro igro visoko premagali Olimpijo s 4:1. 

Že pričetek je nakazal odprto igro z obeh strani. Pri domačih, ki so nastopili brez nekoliko poškodovanega Welleja Ndiayeja, je prvi streljal Saša A. Živec.

Do prednosti je Gorica prišla v 16. minuti. Po odličnem predložku razigranega Amedeja Vetriha je z glavo iz drugega poskusa zadel Gianluca Lapadula. To je bil prvenec igralca iz Piemonta v Prvi ligi. Le nekaj trenutkov pozneje so prvič zapretili gostje prek Nika Omladiča. Vratar Alex Cordaz je bil na mestu.

V 22. minuti je Lapadula še drugi zatresel mrežo, a je sodnik zadetek razveljavil. Na drugi strani je sledil strel Zajka Zebe čez vrata.

Po pol ure igre so domači prišli do dvojne prednosti. Po odlično odvzeti žogi je Saša A. Živec lepo podal do Amedeja Vetriha, ki je z roba kazenskega prostora po tleh zadel za 2:0. To je prvi gol Vetriha letos.

Le pet minut pozneje le bilo že 3:0. Saša A. Živec je izvajal kot, Vetrih skočil, žoga je prišla do Massima Code, ki je z bližine dosegel že svoj četrti zadetek letos.

Ljubljančani so bili sicer več pri žogi, njihove akcije pa so bile jalove. V 38. minuti je Matija Širok na robu kazenskega prostora zrušil gostujočega igralca in z bele točke je Nik Omladič znižal na 3:1.

V zaključku polčasa kar trije poskusi Goričanov. Sprva je dobro prodrl in streljal Matija Širok, zatem sta poskusila tudi Alessandro Favalli ter Saša A. Živec, toda polčas se je zaključil s 3:1.

V nadaljevanju podobna slika. Olimpija je sicer večkrat poskusila, res izrazite priložnosti pa si ni priigrala. Na drugi strani so domači postavili visoko čvrsto defenzivno linijo in uspešno zaustavili vse poskuse gostov.

V 54. minuti je nevarno sprožil Massimo Coda, ki je v 78. Minuti dobro izvedel prosti strel. Vratar gostov je le na kratko odbil, do žoge pa je prvi prišel Daniele Bazzoffia in tudi on zabil prvenec na slovenskih prvoligaških igriščih.

V 81. minuti se je s posredovanjem izkazal vratar Cordaz, v zadnjem delu tekme pa je premierno zaigral Litovec Tomas Danilevičius.

Gorica je tako prvič letos slavila pred domačim občinstvom. Naslednje srečanje belo-modre čaka v soboto v Mariboru.

Pohvaliti velja tudi navijaško skupino Terror boys za bučno navijanje skozi celotno srečanje ter koreografijo ob koncu tekme.


ND Gorica : NK Olimpija Ljubljana 4:1 (3:1)

Športni park, sodniki: Mertik (Odranci), Kmetec (Orehova vas) in Ploj (Miklavž na Dravskem polju).

Strelci: 1:0 Lapadula (16.), 2:0 Vetrih (30.), 3:0 Coda (35.), 3:1 Omladič (39./11 m), 4:1 Bazzoffia (82.).

Gorica: Cordaz, Širok, Favalli, Vicente, Kavčič, Jogan, Lapadula (od 61. Bazzoffia), Vetrih, Coda (od 87. Danilevičius), Misuraca (od 69. Berardocco), Živec. Na klopi so bili še: Šimčič, Enow, Addae in Gigli. 

Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Trifković, Šporar, Valenčič (od 66. Đurković), Fink (od 46. Bagarić), Ivelja (od 73. Kapun), Delamea Mlinar, Omladič, Zeba.

Rumeni kartoni: Favalli, Lapadula; Trifković, Jović.