Ob 17.30 ND Gorica v Velenju za novo zmago

Nova Gorica, 19.10.2013

Dvoboj dobrih obramb ter odličnih napadalcev

ND Gorica danes ob 17.30 v Velenju napada mesto tik pod vrhom lestvice. Novogoričani in domači Rudar imata enak točkovni plen.

Belo-modri so se v Šaleško dolino odpravili že v petek. Po dveh odsluženih tekmah zaradi kazni bo tokrat v moštvu znova kapetan Alen Jogan. Ta s Tinetom Kavčičem tvori eno najboljših obrambnih dvojic v prvenstvu. Kavčič je bil v prejšnjih dneh član mlade reprezentance Slovenije.

Gorica ima drugo najboljšo obrambo v prvenstvu. Maribor je prejel doslej 8 zadetkov, na drugem mestu pa sta prav današnja tekmeca Gorica in Rudar z 12 prejetimi goli.

Zaradi kazni pa bo tokratni dvoboj izpustil Senegalec Welle Ndiaye, tako da bo strokovno vodstvo primorano najti na sredini terena drugačno rešitev. Prvi adut belo-modrih je Saša Aleksander Živec, ki je v prejšnjem krogu proti Zavrču prikazal odlično predstavo.

Na zelenici stadiona Ob jezeru se nam obeta tudi dvoboj dveh odličnih napadalcev. Novogoričan Massimo Coda vodi na lestvici strelcev s sedmimi zadetki. Enako število golov, a manj podaj je dosegel Velenjčan Mate Eterovič.

Trener Luigi Apolloni tako nima pretiranih skrbi s sestavo enajsterice. Med prvenstvenim premorom pa se je v Parmi udeležil tudi prestižne tekme ob stoletnici tega kluba.

Prenos tekme Rudar : Gorica bo na Planet TV.