Belo-modri iz Velenja brez točk

Nova Gorica, 19.10.2013

Za Gorico je bil uspešen Ginvito Misuraca

Odisejada Gorice v Velenju se ni končala po pričakovanjih in željah belo-modrih. Ti so sicer povedli, a je Rudar v sodnikovem dodatku prišel do zmage. Rudar je Gorici v zadnjih minutah točke odnesel že na prvi letošnji tekmi.

Gostje so dobro začeli. Sprva je poskusil Gianluca Lapadula, sledil je strel Massima Code. Iz naslednje akcije pa je že padel zadetek. Ronaldo Vanin je lepo podal, na drugi vratnici pa je bil najbolj spreten Ginavito Misuraca. Zatem so imeli nekoliko več od igre domači, ki so si pripravili dva strela, a sta končala mimo gola.

Domači so izenačili v 36. minuti. Radujko je lepo v kazenskem prostoru našel Mateja Eterovića, ki je prvič premagal vratarja Alexa Cordaza. Še pred tem sta za belo-modre poizkušala Saša A. Živec ter Gianluca Lapadula, a obakrat brez uspeha.

Pri Novogoričanih je v obrambi je debitiral Marco Modolo, Welle Ndiaye je bil kaznovan, od začetka je znova zaigral Amedej Vetrih. Prav slednji je ob izteku igralnega časa za malo zgrešil.

V nadaljevanju smo spremljali tekmo brez pravih priložnosti. Ob polovici igre v drugem polčasu je dobro za domače streljal Črnčič, vratar Gorice Cordaz pa je strel ubranil. Rudar je do zmage prišel v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je z bližine žogo v mrežo pospravil najboljši strelec prvenstva Mate Eterović.

Rudar : Gorica 2:1 (1:1)


Stadion Ob jezeru, sodniki: Žganec, Stančin (oba Ljubljana) in Arhar (Vrhnika).

Strelca: 0:1 Misuraca (6.), 1:1 Eterović (36.), 2:1 Eterović (90.).

Rudar: Rozman, Firer, Krefl (od 52. Jeseničnik), Črnčič, Rotman, Kašnik, Bratanović, Klinar (od 87. Podlogar), Radujko (od 77. Stjepanović), Knezović, Eterović.

Gorica: Cordaz, Vetrih (od 73. Addae), Coda (od 86. Danilievičius), Lapadula (od 87. Bazzoffia), Živec, Vanin, Favalli, Vicente, Misuraca, Modolo, Gigli.

Rumeni kartoni: Črnčič; Vicente, Misuraca.