Belo-modri z minimalno prednostjo pred povratno tekmo

Nova Gorica, 23.10.2013

Zadetek je dosegel Daniele Bazzoffia

Na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije je ND Gorica z zadetkom Danieleja Bazzoffie slavila v Kidričevem z 1:0.

Gostujoči strateg Luigi Apolloni se je odločil za kar precej sprememb. Gorica je zaigrala brez Code, Lapadule, Misurace, Živca. Na vratih je bil Vasja Simčič (tudi kapetan), napadalni trojček pa so sestavljali Bazzoffia, Danilevičius in Ihrig-Farkas.

Večji del tekme je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, izrazitih priložnosti je bilo malo. Goričanom je le deloma uspelo razviti značilno igro, ki smo jo videli na nekaterih prvenstvenih tekmah.

Najprej je v 6. minuti za Aluminij zapretil Letonja. Deset minut pozneje je z razdalje odgovoril Ihrig-Farkas. V 21. minuti je Addae z glavo zgrešil po odločni podaji Berardocca, ki je večji del tekme skrbel za organizacijo igre belo-modrih.

Do odhoda na odmor beležimo še dve polpriložnosti za domače, Goriška vrata pa niso bila ogrožena.

V drugem polčasu sprva priložnost za Aluminijevega igralca Kureža, v 55. minuti pa je v konici napada belo-modrih Ihrig-Farkasa zamenjal Aguilar.

Le minuto pozneje je bilo 1:0. Kamerunec Solomon Enow je izpeljal akcijo po levi strani, ob koncu pa je žoga prišla do Danieleja Bazzoffie, ki je postavil končni izid.

Sledila je priložnost Aluminija, a je vratar Simčič odlično posredoval. Pri gostih je nato poskusil Aguilar, streljal je tudi Jogan, vendar čez vrata. Do konca tekme so imeli priložnost tudi domači, a je končalo pri 0:1.

Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Športnem parku.

NK Aluminij : ND Gorica 0:1 (0:0)

Strelec: Bazzoffia 58.

ND Gorica: Simčič, Enow (od 87. Celcer), Jogan, Kavčič, Širok, Berardocco (od 78. Vetrih), Addae, Ndiaye, Bazzoffia, Farkas (od 55. Aguilar), Danilevičius.