Belo-modri z zmago 3:1 do polfinala pokala

Nova Gorica, 30.10.2013

Zadela sta Welle Ndiaye ter dvakrat Gianluca Lapadula

ND Gorica je z zmago s 3:1 pred domačim občinstvom potrdila uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije 2013/14. Za belo-modre je to prvi preboj med štiri najboljše po petih letih.

Domače strokovno vodstvo je znova nekoliko premešalo začetno postavo, že v 8. minuti pa je belo-modre v vodstvo popeljal Welle Ndiaye. Zadel je z glavo po lepem predložku z leve strani. 

Za izenačenje na 1:1 je v 20. minuti poskrbel Jovanović, nakar je na sceno stopil Gianluca Lapadula, ki v zadnjem času igra v zelo dobri formi. Že v soboto je dosegel zadetek na primorskem derbiju, tokrat pa je dvakrat zatresel mrežo Aluminija. Prvič je bil uspešen v 28. minuti, ko je v zadetek pretvoril dolgo podajo Alena Jogana, drugič pa v 45. minuti, ko je izkoristil predložek Solomona Enowa z levega krila.

V prvem polčasu smo sicer spremljali odprto in dinamično tekmo, v nadaljevanju pa so se domači osredotočili na ohranitev prednosti, gostje pa moči za znižanje izida niso imeli. Najlepšo priložnost so imeli po strelu z razdalje in poskusu z bližine, oba pa je vratar Vasja Simčič ubranil.  

Gorica je tako z dvema zmagama z 1:0 in 3:1 izločila Aluminij ter se mu tako oddolžila za lanskoletni izpad prav v tej fazi istega tekmovanja.

ND GORICA : NK ALUMINIJ 3:1 (3:1)

Strelci: Ndiaye 8., Lapadula 28., 45.; Jovanović 20.

ND Gorica: Simčič, Širok, Enow (od 46. Celcer), Kavčič, Jogan, Berardocco, Vetrih, Ndiaye (od 56. Addae), Lapadula (od 70. Živec), Bazzoffia, Danilevičius.