Nekaj statistike pred nedeljskim derbijem

Nova Gorica, 07.11.2013

Ekipi na lestvici ločijo le tri točke

V nedeljo ob 17. uri se nam v Športnem parku obeta zadnja letošnja tekma. Pri ND Gorici gostujejo državni prvaki iz Maribora. Prvi dvoboj letos med tema dvema nasprotnikoma se je v Ljudskem vrtu zaključil z 1:1. Gol za belo-modre je dosegel Gianluca Lapadula, ki bo tudi v nedeljo eden glavnih adutov čete Luigija Apollonija.

Po do sedaj odigranih 16 krogih ima Maribor na drugem mestu 29 točk, Gorica na petem pa le tri točke manj.

Maribor je proti vratom nasprotnikov sprožil največ strelov, in sicer 212, Novogoričani pa so v tem elementu na tretjem mestu z 206 streli. Tudi pri natančnejših strelih v okvir gola vodi Maribor s 131 udarci, sledi mu ND Gorica, ki je doslej zbrala 121 strelov v okvir gola.

Pri statističnih podatkih v kotih v napadu sta nedeljska tekmeca nekje v sredini razpredelnice. Novogoričani so si jih priigrali 70, Mariborčani pa tri več. Največ udarcev iz kota so doslej izvedli pri Rudarju, kar sto enega.

Belo-modri so doslej storili 175 prekrškov, Maribor pa 145. Največ prekrškov so naredili Koprčani, in sicer 216. Tudi pri kategoriji utrpljenih prekrškov so se Mariborčani zaustavili pri številki 145, medtem ko je bilo nad igralci v belo-modrih majicah doslej storjenih 183 prekrškov.

Med posamezniki v vrstah Gorice najbolj izstopa Massimo Coda. Ta napadalec je dosegel dosegel osem zadetkov in prispeval tudi pet podaj. Isto število asistenc je na svoj račun vknjižil tudi Saša Aleksander Živec.

V kategoriji najboljših strelcev in podajalcev je Coda na prvem mesu s 13 točkami, sledijo mu Mate Eterovič (Rudar), Slobodan Vuk (Domžale) in Goran Galešič (Koper) s skupno 10 točkami. Pri Mariborčanih ima Tavares 9, Mendy pa osem točk.