V derbiju kroga brez zmage

Nova Gorica, 10.11.2013

Za ND Gorico je zadel Saša Aleksander Živec

ND Gorica je v zadnjem nastopu pred domačimi gledalci v letu 2013 izgubila proti Mariboru z 1:2. Zadetek za belo-modre je dosegel Saša Aleksander Živec.

Srečanje se je razživelo šele v drugi polovici prvega polčasa, toda tudi uvodne minute so nakazale dobro nogometno predstavo. Po strelu Mariborčana Aleša Mertlja je merilne naprave preizkušal tudi Novogoričan Ginaluca Lapadula.

V 26. minuti je Lapadula nevarno izvedel prosti udarec, vratar Jasmin Handanović je žogo odbil v prečko, v drugem poskus pa ubranil še strel igralca belo-modrih Gianvita Misurace. Le nekaj trenutkov zatem je z izjemnim udarcem z velike razdalje prečnik zatresel Massimo Coda. V naslednjem napadu je dobro udaril Matija Širok.

ND Gorica je do prednosti prišla v 32. minuti. Lapadula je lepo v prazen prostor spustil žogo Saši Aleksandru Živcu, ki je z diagonalnim strelom matiral Jasmina Handanovića.

Mariborčani so izenačili šest minut pozneje. Brazilec Marcos Tavares se je odločil za strel z okrog 18 metrov, spolzka žoga pa je nekoliko presenetila čuvaja domače mreže Alexa Cordaza.

V drugem polčasu sprva precej bolj šahovska predstava. Novogoričani so imel več časa žogo v svojih nogah, izraziti priložnosti pa si niso priigrali. Streljali so Coda, Lapadula, Misuraca in Širok.

V končnici tekme pa so bolje zaigrali gostje. Sprva se je v priložnosti znašel Luka Zahovič, nato je Tavares zatresel vratnico, v 83. minuti pa je Damjan Bohar zadel za 2:1.

Ob koncu srečanja so belo-modri lovili izenačenje. Pritisk se jim pri končnem izračunu ni izšel. Omeniti velja, da je v gostujočem kazenskem prostoru v eni od akcij padel Welle Ndiaye, toda sodniška piščalka je ostala nema.

ND Gorico tako do konca jeseni čakajo še tri srečanja, vse na gostovanjih.

ND GORICA - NK MARIBOR 1:2 (1:1)

Strelci: Živec 33.; Tavares 39., Bohar 83.

ND Gorica: Cordaz, Širok (88./Vanin), Modolo, Gigli, Favalli, Vicente (85./Bazzoffia), Vetrih (65./Ndiaye), Živec, Misuraca, Lapadula, Coda.

NK Maribor: Handanović, Viler, Rajčević, Arghus, Milec, Filipović, Mertelj, Črnic (78./Cvijanović), Bohar (90./Trajkovski), Zahovič (82./Fajić), Tavares.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)