Slovenska članska reprezentanca z zmago zaključila leto 2013

Nova Gorica, 20.11.2013

Odločilni zadetek je prispeval nekdanji član ND Gorica Valter Birsa. Zaigrala sta še dva nekdanja Goričana - Gregor Balažic ter Jasmin Kurtić

Članski reprezentanci Slovenije se, kot je znano, ni uspelo uvrstiti na FIFA svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. V torek pa je s prijateljsko tekmo proti Kanadi zaključila leto 2013.  

Odločilni zadetek za slovensko zmago z 1:0 je dosegel nekdanji nogometaš ND Gorica Valter Birsa. Ta od septembra nastopa za sloviti AC Milan. Tam je že odigral tri tekme v UEFA Ligi prvakov ter zbral precej nastopov v italijanski Serie A, kjer je dvakrat prispeval odločujoči zadetek za zmago svojega moštva. To je bil 65. nastop Birse za Slovenijo, dosegel pa je svoj peti zadetek.   

V reprezentanci Slovenije sta kot nekdanja člana ND Gorica zaigrala tudi branilec Gregor Balažic, ki sedaj nosi dres ukrajinskega prvoligaša FC Karpaty Lviv. Balažic je debitiral v članski reprezentanci. Poleg njega je nastopil tudi Jasmin Kurtič, sedanji član italijanskega prvoligaša US Sassuolo.   

Med standardnimi člani članske reprezentance Slovenije, ki so nekdaj nosili tudi belo-modri dres ND Gorica tokrat ni bilo poleg Bojana Jokiča, ki je nogometaš španskega CF Villareal ter Tima Matavža, člana nizozemskega giganta PSV iz Eindhovna. V letu 2013 je za izbrano vrsto zaigral tudi Goran Cvijanovič, ki je sedaj nogometaš Maribora.    

S tem nastopom je Slovenija zaključila z letom 2013, v katerem je v devetih tekmah zbrala pet zmag (Turčija, Islandija, Albanija, Ciper, Kanada) in štiri poraze (Bosna in Hercegovina, Islandija, Finska, Švica).