Osma prvenstvena zmaga Gorice

Nova Gorica, 26.11.2013

Sedmi gol Gianluce Lapadule, šesta podaja Saše A. Živca

ND Gorica je v Celju vknjižila osmo prvenstveno zmago. Edini zadetek je po podaji Saše Živca dosegel Ginaluca Lapadula. 

Kljub nizkim temperaturam je bil začetek tekme dinamičen. Za domače sta streljala Miha Zajc in Benjamin Verbič, pri belo-modrih pa sta poizkušala Alen Jogan in Massimo Coda. V 15. minuti velja omeniti strel Saše Aleksandra Živca, prav takrat pa se je poškodoval Alessandro Favalli. Na levi bočni poziciji ga je nadomestil Ronaldo Vanin.

V Celju smo tudi v nadaljevanju spremljali dopadljivo srečanje, streli obeh moštev so se kar vrstili. Igor Jugovič je bil nenatančen za Celjane, pri Novogoričanih pa je najprej sprožil Vanin, takoj zatem pa še Gianluca Lapadula, ki je bil v precej ugodnem položaju. Tekla je 25. minuta dvoboja.

Vratar belo-modrih Alex Cordaz je ujel poskus Verbiča, nakar sta znova na sceno stopila Lapadula in Coda, vsak s svojo priložnostjo. Do prednosti je ND Gorica prišla v 40. minuti. Po prostem strelu Saše Živca je Gianluca Lapadula matiral domačega vratarja Matica Kotnika. To je sedmi gol Torinčana v letošnjem prvenstvu.

Do odhoda na odmor beležimo še odlično akcijo Saše Živca, ki pa se ni zaključila z golom.

V drugem polčasu sprva streli Lapadule, Code in Vetriha pri Gorici ter Verbiča pri domačih. Ti so bili v nadaljevanju nekoliko več pri žogi, resne priložnosti za izenačenje pa si niso priigrali. Novogoričani so se osredotočili na bolj zgoščeno igro na sredini igrišča, kar se jim je obrestovalo. V končnici tekme je bil strelec Lapadula zelo blizu drugemu golu, a se je zatresel le zunanji del mreže.

Gorica je tako zelo dobro začela tri zaporedna gostovanja. Prva tekma, prva zmaga. Sledi nedeljski dvoboj v Kranju ter nato še gostovanje v Novem mestu.

Celje : Gorica 0:1 (0:1)

Arena Petrol, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Kokolj (Škofljica) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

Strelec: 0:1 Lapadula (41.).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Jugović, Jovanović (od 46. Bajde), Korošec, Gobec, Žitko, Zajc, Žurej (od 80. Vicente).

Gorica: Cordaz, Vetrih (od 78. Taider), Širok, Coda, Lapadula, Živec (od 66. Bazzoffia), Jogan, Favalli (od 16. Vanin), Berardocco, Misuraca, Gigli.

Rumeni kartoni: Vetrih; Bajde, Verbič.

Rdeč karton: /.