Predzadnji dvoboj letošnje jeseni

Nova Gorica, 30.11.2013

ND Gorica v nedeljo ob 13. uri gostuje v Kranju

Pred igralci in strokovnim štabom ND Gorica je predzadnja epizoda v letošnji sezoni. V nedeljo ob 13. uri se bodo v Kranju pomerili s Triglavom, ki so ga letos že dvakrat premagali.

V prvem krogu je bilo sredi julija 1:0 za belo-modre, ko je zadel Massimo Coda. V Športnem parku pa je Gorica slavila s 3:1. Tudi tedaj je bil uspešen Coda, ob tem pa sta mrežo Kranjčanov zatresla še Gianvito Misuraca in Gianluca Lapadula.

Ta je v torek Gorici zagotovil osmo prvenstveno zmago. Pred srečanjem s Triglavom je kratek: ''Zavedamo se, da nas v Kranju ponovno čaka težka tekma. Forma tekmeca je v vzponu.'' Belo-modrim se bo po prestani kazni znova pridružil Brazilec Bruno Vicente. 

Triglav v zadnjem obdobju res beleži dobre rezultate. Na zadnjih štirih tekmah je sprva premagal tako Olimpijo kot Maribor, na zadnjih dveh dvobojih pa remiziral s Celjani in Krko.

To bo 21. medsebojna tekma nedeljskih tekmecev v Prvi ligi. Doslej so jih 6 dobili Gorenjci,  devetkrat je bila uspešna Gorica, pet dvobojev pa se je zaključilo brez zmagovalca.