ND Gorica v soboto lovi prvo zmago proti Krki

Nova Gorica, 06.12.2013

Zadnja tekma v letu 2013 se pričenja ob 13. uri

 

Moštvo ND Gorice se v soboto odpravlja še na zadnjo tekmo v jesenskem delu sezone 2013/14. Novogoričani gostujejo pri Krki v Novem mestu, ki trenutno zaseda predzadnje mesto.

A točkovni izkupiček pri odločanju favoritov ne igra velike vloge. To smo v tej sezoni že nekajkrat videli. Belo-modri imajo na lestvici sicer 17 točk več kot Novomeščani, ki pa so v jesenskem delu prvenstva že dvakrat zaustavili četo Luigija Apollonija.

V drugem krogu je bilo v Novem mestu 1:1 (za Gorico je zadel Saša Aleksander Živec), medtem ko je Krka v Športnem parku celo zmagala z 1:2 (za belo-modre je bil tedaj uspešen Massimo Coda).

Motiva Novogoričanom ne bo manjkalo. Proti Krki lovijo prvo zmago. V moštvu ne bo kaznovanega Gianvita Misurace, šestkratnega letošnjega strelca, ki je tako že zaključil z jesenskim delom sezone.

Pred dvobojem v Novem mestu strateg belo-modrih Apolloni razmišlja takole: ''Zagotovo moramo pokazati tak pristop in moštven duh kot na zadnjih dveh srečanjih. Nikakor ne pričakujem lahke tekme. Če bomo ponovili zavzet in odločen pristop, se nadejam nove zmage.''

Dvoboj na stadionu Portoval se bo pričel v soboto ob 13. uri.