Statistika jesenskega dela prvenstva

Nova Gorica, 12.12.2013

 

Po jesenskem delu prvenstva ND Gorica zaseda četrto mesto, z le tremi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom.

Novogoričani so drugi po sproženih strelih na nasprotnikova vrata, saj so na 20. tekmah poskusili kar 260-krat. Prvi je Maribor, ki je odigral srečanje manj, proti golu tekmeca pa ustrelil šestnajstkrat več. Najmanj poskusov je imela Krka, ki je žogo proti vratom nasprotne ekipe spravila 158-krat.

Tudi pri strelih v okvir gola vodi Maribor s 168 streli, Gorica je v tem segmentu prav tako na drugem mestu s 157 udarci v okvir gola.

Pri kotih v napadu belo-modri niso bili tako uspešni. Priigrali so si jih 80, kar je tretji najslabši dosežek, največ pa jih je izposloval Rudar, 113.

Pri koti v obrambi pa je Gorica na sedmem mestu s 84, najmanj jih je utrpela Olimpija, le 71 na 19 tekmah.

V statistiki storjenih prekrškov so Novogoričani na tretjem mestu z 232 prekrški. Največ prekrškov so si privoščili Koprčani, 268, najmanj pa Maribor, 182.

Goriški nogometaši so utrpeli 226 prekrškov, največkrat so jih po nogah dobili pri Luki Kopru 326 krat, najmanj pa so se po tleh ''valjali'' pri Rudarju, le 165-krat.

 

CODA NAJBOLJŠI NA SKUPNI LESTVICI STRELCEV IN ASISTENTOV

Vratar ND Gorice Alex Cordaz je jeseni zbral 84 obramb, kar je šesti izid po vrsti med sedemnajstimi vratarji.

Massimo Coda si z Matejem Eterovićem (Rudar) deli prvo mesto na lestvici strelcev. Drugi strelec belo-modrih je Gianluca Lapadula (7 golov), tretji pa Gianvito Misuraca s šestimi zadetki. Štiri sta dosegla Saša Aleksander Živec in Daniele Bazzofia. 

Prav Živec si na lestvici asistentov s šestimi podajami deli tretje mesto.

Na skupni lestvici golov in podaj pa je rezultat sledeč: prvi je Massimo Coda s 16 točkami (11 golov + 5 podaj), drugi so Goran Galešić (Luka Koper), Marcos Tavares (Maribor) in Slobodan Vuk (Domžale), vsi imajo po 13 točk. Saša Živec ima 10 točk (4 goli + 6 podaj).

 

DESET ZMAG, GOL RAZLIKA + 18

Vsekakor je za moštvom ND Gorica uspešna jesen. V Prvi ligi je na 20 tekmah doseglo 10 zmag, 5 remijev in petkrat izgubilo. Gol razlika je 37:19, kar pomeni + 18.

Po doseženih golih je Gorica na drugem mestu, Več zadetkov je zabil Maribor (43). Tudi po razliki med danimi in prejetimi goli so belo-modri drugi. Vodi Maribor z gol razliko +24.

Najboljšo obrambo ima Rudar s 16 prejetimi zadetki, drugo mesto si delita Gorica in Maribor z 19 prejetimi goli.

 

V POLFINALU POKALA SLOVENIJE

Poleg tega je ND Gorica zabeležila štiri zmage v Pokalu Slovenije in se po petih letih znova prebila v polfinale tega tekmovanja. Gorica je dosegla zmage z 2:0, 4:0, 1:0 in 3:1. Največ pokalnih golov je dosegel Tomas Danilevičius (3).

Glede na objavljeno statistiko si lahko obetamo zelo zanimiv spomladanski del prvenstva.

 

Vir: prvaliga.si